Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

9. plads

Dorthe Andersen, Hedo’s Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, Lohals, 5953 Tranekær

Sådan gør du

Rabarberkompot


750 gr. Hakket Rabarber
375 gr. Sukker
7 gr. Citronsyre
60 gr. Maizena
100 gr. Vanillesukker (Tørsleff)

Crumbledej


750 gr. Rørsukke
340 gr. Brun Farin
750 gr. Smør
20 gr. Vanillesukker
8 gr. Salt
350 gr. Mandelflager
300 gr. Hvid Chokolade
1125 gr. Hvedemel

Mørdej


2000 gr. Mel
1000 gr. Flormelis
1200 gr. Smør
10 stk. Æg
100 gr. Vanillesukker

Mazarinmasse tilsat Brombærpuré


1500 gr. Kranse XX
1500 gr. Rørsukker
1000 gr. Smør
20 stk. Æg
500 gr. Mel
100 gr. Vanillesukker
1350 gr. Brombærpuré

Hovedopskrift


ca. 114 gr. Mørdej
70 gr. Rabarberkompot
250 gr. Brombærmazarinmasse
40 gr. Rabarber
40 gr. Brombær
100 gr. Crumbledej

Pynt


Chokopynt og Frugt

Fremgangsmåde


Rabarberkompot:
Vendes sammen og bages i ovnen i 45 min. ved 160 grader

Crumbledej:
Det hele røres sammen

Mørdej:
Det hele køres sammen til en ensartet dej

Mazarinmasse tilsat Brombærpuré:
Køres sammen som almindelig mazarinmasse og brombærpuréen vendes i

Den færdige kage:
Aluform 05159 fores med mørdej, rabarberkompot smørres på, herpå brombærmazarinmasse, rabarber + brombær fordeles oven på, til slut smuldres der med crumble dej. Bages ved 210 grader i ca. 30 min. Afkøles og pyntes med Chokolade og Frugt

Vægt: 614
Udbytte: 1

Tanker bag den udviklede kage


At fremstille en frisk tærte til de lune sommeraftner