Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
9. plads
Dorthe Andersen, Hedo’s Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, Lohals, 5953 Tranekær

Sådan gør du
Rabarberkompot
750 gr. Hakket Rabarber
375 gr. Sukker
7 gr. Citronsyre
60 gr. Maizena
100 gr. Vanillesukker (Tørsleff)
Crumbledej
750 gr. Rørsukke
340 gr. Brun Farin
750 gr. Smør
20 gr. Vanillesukker
8 gr. Salt
350 gr. Mandelflager
300 gr. Hvid Chokolade
1125 gr. Hvedemel
Mørdej
2000 gr. Mel
1000 gr. Flormelis
1200 gr. Smør
10 stk. Æg
100 gr. Vanillesukker
Mazarinmasse tilsat Brombærpuré
1500 gr. Kranse XX
1500 gr. Rørsukker
1000 gr. Smør
20 stk. Æg
500 gr. Mel
100 gr. Vanillesukker
1350 gr. Brombærpuré
Hovedopskrift
ca. 114 gr. Mørdej
70 gr. Rabarberkompot
250 gr. Brombærmazarinmasse
40 gr. Rabarber
40 gr. Brombær
100 gr. Crumbledej
Pynt
Chokopynt og Frugt
Fremgangsmåde
Rabarberkompot:
Vendes sammen og bages i ovnen i 45 min. ved 160 grader
Crumbledej:
Det hele røres sammen
Mørdej:
Det hele køres sammen til en ensartet dej
Mazarinmasse tilsat Brombærpuré:
Køres sammen som almindelig mazarinmasse og brombærpuréen vendes i
Den færdige kage:
Aluform 05159 fores med mørdej, rabarberkompot smørres på, herpå brombærmazarinmasse, rabarber + brombær fordeles oven på, til slut smuldres der med crumble dej. Bages ved 210 grader i ca. 30 min. Afkøles og pyntes med Chokolade og Frugt
Vægt: 614
Udbytte: 1
Tanker bag den udviklede kage
At fremstille en frisk tærte til de lune sommeraftner