Danmarks Bedste Tørkage 2018

7. plads

Pernille Louise Hjort, Reinh van Hauen, Frederiksberg

Sådan gør du

Brownie


700 g Smør
550 g Sukker
600 g Æg
350 g Mel
10 g Salt
15 g Bagepulver
200 g Karamel Chokolade (Reno)
700 g Chokolade 70% (Reno)
550 g Brun Farin

Karamel Trøffel


500 g Fløde
1.000 g Karamel chokolade (Reno)

Hovedopskrift


5 g Karamel trøffel
60 g Karamel Brownis
5 g Kornflaks

Pynt


Fremgangsmåde


Brownie:
Smørret smeltes og chokoladerne kommes i og røres klumpfrit. Sukker, brun farin, æg og chokomasse køres sammen med spartel og resten af ingredienserne køres i dejen. Massen kommes i en kant ramme og drysses med mandelsplitter og bages ved 180 °C i 40 – 45 min.

Karamel Trøffel:
Fløden koges til 75 °C og hældes over chokoladen, røres klumpfri. Hældes på brownien og sættes på køl til næste dag. Skæres i ønskede størrelse.

Den færdige kage:
Pyntes med cornflakes på toppen.

Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk.

Tanker bag den udviklede kage


En tørkage der er nem og smager lækkert