Danmarks Bedste Småkage 2023
6. plads
Peter Kofod, Marenco Bakery, Byghøjvej 5, 5260 Odense SV, Bellinge

Sådan gør du
Hovedopskrift:
1.000 g Hvedemel (Valsemøllen)
500 g Smør (Arla)
500 g Sukker
250 g Lys sirup
125 g Hakket
Pistacie
7 g Stødt Nellike
25 g Kanel
15 g Potaske
Pynt
Fremgangsmåde:
Den færdige kage:
Smør, sukker og sirup varmes op. Tilsæt krydderier, pistacie og potaske. Når massen er kold æltes melet i. Ruller på 500 g i pladens brede, papir omkring og på køl 3 dage – skæres på brødskærermaskinen eller i hånden med en wienerkniv. Bages langsomt ved 150 °C i 89 min.
Vægt: 5,5 g
Udbytte: 435 stk
Tanker bag den udviklede kage
Det er en opskrift vi har haft i mange år, den smager af jul og hører hjemme i småkagesortimentet. Oprindeligt er opskriften fra Livet på landet, som afholdt en konkurrence.