Danmarks Bedste Småkage 2023

6. plads

Peter Kofod, Marenco Bakery, Byghøjvej 5, 5260 Odense SV, Bellinge

Sådan gør du

Hovedopskrift:


1.000 g Hvedemel (Valsemøllen)
500 g Smør (Arla)
500 g Sukker
250 g Lys sirup
125 g Hakket
Pistacie
7 g Stødt Nellike
25 g Kanel
15 g Potaske

Pynt



Fremgangsmåde:

Den færdige kage:

Smør, sukker og sirup varmes op. Tilsæt krydderier, pistacie og potaske. Når massen er kold æltes melet i. Ruller på 500 g i pladens brede, papir omkring og på køl 3 dage – skæres på brødskærermaskinen eller i hånden med en wienerkniv. Bages langsomt ved 150 °C i 8­9 min.

Vægt: 5,5 g

Udbytte: 435 stk

Tanker bag den udviklede kage


Det er en opskrift vi har haft i mange år, den smager af jul og hører hjemme i småkagesortimentet. Oprindeligt er opskriften fra Livet på landet, som afholdt en konkurrence.