Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

7. plads

Ludovic stephan Tencé, Krummen & Co, Nordre fassanvej 137, 2000 Frederiksberg

Sådan gør du

Linsedej


2000 gr smør
1000 gr flormelis
3000 gr hvedemel
500 gr æg

Cookies crumble


1000 gr Gammel cookies fra butikken
80 gr smeltet smør
knivspids knivspids salt

Pistacie creme


1000 gr smør
1000 gr sukker
1000 gr æg
1300 gr blendet pistacie nødderr, og sukker røres sammen. æggene hældes lidt i af gangen, så det ikke klumper.
300 gr Kagecreme

Mandel creme


1000 gr sukker
1000 gr smør
1000 gr æg
1250 gr grov mandelmel
300 gr kagecreme
20 gr gognac

karamaliseret pistacie nødder


300 gr sukker
100 gr vand
300 gr pistacie nødder

chokolade pynt


80 gr chokolade
10 gr hakkede pistacie

Hovedopskrift:


150 gr Linsedej
80 gr cookies crumble
110 gr pistacie creme
260 gr mandelcreme
5 stk abricos
30 gr karamaliseret pistache nødder

Pynt


Chokolade

Fremgangsmåde


Linsedej:
Alt røres sammen 4-5 min. skal hvile min. 3 timer før brug

Cookies crumble:
Smør sættes over til at smelte. Blend cookies, hæld smeltet smør over med en knivspids salt. fordele det på en bageplade, og bag det 15-20 på 170 grader

Pistacie creme:
Smør og sukker, røres sammen. æggene hældes lidt i af gangen så det ikke klumper held de blendet pistacie nødder i, til det en ensarter masse. så kom kagecreme i og bland det hele sammen

Mandel creme:
Sukker og smør røres sammen. æggene hældes lidt i af gangen så det ikke klumper. mandelmel hældes i og røres til ensartet masse. kagecremen vendes i sammen med alkoholen, så det ensartet masse

karamaliseret pistacie nødder:
vand og sukker bringes i kog. når temperaturen når op på 121 grader vendes pistacierne i og fordeles på en bageplade, så de kan køle af. derefter hakkes de groft

chokolade pynt:
smeltet chokolade hældes i en ring, drysser hakkede pistacie nødder på, og udstikker de 5 huller til abrikosene

Den færdige kage:
Linsedejen rulles ned på 2,8 mm. ligges i en cirkel. Cookies crumble fordeles i og trykkes flad. Pistacie massen fordeles pistacie nødder drysses i fyld mandel creme, op til 0,5 cm fra toppen. de 5 abricoser ligges på toppen. efter afbagning ligges chokolade pynten

Vægt: 740
Udbytte
: 1

Tanker bag den udviklede kage


mine tanker bag denne tærte er abrikos. det er nemlig ikke en frugt man ser meget i kage verdenen og ville derfor udvikle en tærte hvor smagene kunne passe med abrikoserne