Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
7. plads
Ludovic stephan Tencé, Krummen & Co, Nordre fassanvej 137, 2000 Frederiksberg

Sådan gør du
Linsedej
2000 gr smør
1000 gr flormelis
3000 gr hvedemel
500 gr æg
Cookies crumble
1000 gr Gammel cookies fra butikken
80 gr smeltet smør
knivspids knivspids salt
Pistacie creme
1000 gr smør
1000 gr sukker
1000 gr æg
1300 gr blendet pistacie nødderr, og sukker røres sammen. æggene hældes lidt i af gangen, så det ikke klumper.
300 gr Kagecreme
Mandel creme
1000 gr sukker
1000 gr smør
1000 gr æg
1250 gr grov mandelmel
300 gr kagecreme
20 gr gognac
karamaliseret pistacie nødder
300 gr sukker
100 gr vand
300 gr pistacie nødder
chokolade pynt
80 gr chokolade
10 gr hakkede pistacie
Hovedopskrift:
150 gr Linsedej
80 gr cookies crumble
110 gr pistacie creme
260 gr mandelcreme
5 stk abricos
30 gr karamaliseret pistache nødder
Pynt
Chokolade
Fremgangsmåde
Linsedej:
Alt røres sammen 4-5 min. skal hvile min. 3 timer før brug
Cookies crumble:
Smør sættes over til at smelte. Blend cookies, hæld smeltet smør over med en knivspids salt. fordele det på en bageplade, og bag det 15-20 på 170 grader
Pistacie creme:
Smør og sukker, røres sammen. æggene hældes lidt i af gangen så det ikke klumper held de blendet pistacie nødder i, til det en ensarter masse. så kom kagecreme i og bland det hele sammen
Mandel creme:
Sukker og smør røres sammen. æggene hældes lidt i af gangen så det ikke klumper. mandelmel hældes i og røres til ensartet masse. kagecremen vendes i sammen med alkoholen, så det ensartet masse
karamaliseret pistacie nødder:
vand og sukker bringes i kog. når temperaturen når op på 121 grader vendes pistacierne i og fordeles på en bageplade, så de kan køle af. derefter hakkes de groft
chokolade pynt:
smeltet chokolade hældes i en ring, drysser hakkede pistacie nødder på, og udstikker de 5 huller til abrikosene
Den færdige kage:
Linsedejen rulles ned på 2,8 mm. ligges i en cirkel. Cookies crumble fordeles i og trykkes flad. Pistacie massen fordeles pistacie nødder drysses i fyld mandel creme, op til 0,5 cm fra toppen. de 5 abricoser ligges på toppen. efter afbagning ligges chokolade pynten
Vægt: 740
Udbytte: 1
Tanker bag den udviklede kage
mine tanker bag denne tærte er abrikos. det er nemlig ikke en frugt man ser meget i kage verdenen og ville derfor udvikle en tærte hvor smagene kunne passe med abrikoserne