Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

10. plads

Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri, Amagerbrogade 176, København S

Sådan gør du

Linsedej


257g hvedemel
171g margarine
107g florsukker
17g vand
10g vanillie sukker
2g gul farve (gurkemaje)

Kagemasse


210g margarine
210g sukker
168g æg
42g mel
210g marcipan masse

Grumbel


232g sukker
7g vanilli sukker
2g salt
348g hvede mel
98g mandel flager
232g smør
105g brun fafin

Hovedopskrift


540g linsedej
200g kagemasse
100g hvid chokolade
120g rabarber
170g Grumbel

Fremgangsmåde


Llinsedej:
røres samme i kar

Kagemasse:
røres sammen til en homogen masse

Grumbel:
røres løst sammen

Den færdige kage:
linse dej i bunden af formen kagemassen i rabarber og hvid chokolade grumbel på

Vægt: 700g
Udbytte: 6

Tanker bag den udviklede kage


Blande syrlige rabarber med den søde hvide chokolade