Årets Talent 2018 – Kransekage
5. plads
Cecilie Christensen, Svinninge Bageri, Svinninge
Sådan gør du
Mynte udtræk
12 g Mynteblade
100 g Sukker
200 g Vand
10 g Citronsaft
Mynte broken gel
165 g Mynte saft
65 g Sukker
10 g Citronsaft
2 g Citras
2 g Gellan
Jordbær broken gel
165 g Jordbær (boiron )
65 g Sukker
20 g Citronsaft
2 g Citras
2 g Gellan
Marcipancrumble
25 g Kranse XX
14 g Lyst rørsukker
14 g Hvedemel
7 g Smør
Hovedopskrift
178,5 g Kranse xx
178,5 g Lemke rød
142 g Sukker
50 g Hvider
21 g Kogende vand
14 g Kakaopulver
Pynt
Spiselig blomster og chokolade i enderne
Fremgangsmåde
Mynte udtræk:
Man skærer myntebladene i mindre stykker. Kommer det op i en gryde, kommer sukker, vand og citronsaft i. Lad det komme i kog, og tag den af og lad bladene stå og trække i 30 min. eller efter ønsket smag.
Mynte broken gel:
Lun myntesaften op og kom alle de andre ingredienser i den varme myntesaft. Det hele koges i 1 – 1½ minut. Lav en test: sæt en dråbe af på bordet og det skal stivne inde for relativt kort tid. Opbevares på køl, og skal blendes inden brug.
Jordbær broken gel:
Lun jordbær puréen op og kom alle de andre ingredienser i den varme myntesaft. Det hele koges i 1 – 1½ minut. Lav en test: sæt en dråbe af på bordet og det skal stivne inde for relativt kort tid. Opbevares på køl, og skal blendes inden brug.
Maripancrumble:
Det kolde smør skæres i små stykker. Bland ingredienserne til en crumble og fordel på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 °C i 10 min.
Den færdige kage:
Kranse XX og lemke rød og sukker køres sammen, så man ikke kan se sukkeret mere, og derefter kører man hvider i stille og roligt. Kakaopulver og det kogende vand blandes sammen, og tilsættes til massen.
Vægt: 40 g
Udbytte: 12 stk.