Danmarks Bedste Kransekage 2023

9.plads

Cecilie Christensen, Svinninge bageri, Hovedgaden 25, 4520 Svinninge

Sådan gør du

Jordbær broken gel


530 g Jordbærpuré
210 g Sukker
70 g Citronsaft
6 g Gellan (Textura)
6 g Citras (Textura)

Mynte broken gel


530 g Vand
50 g Mynteblade
210 g Sukker
70 g Citronsaft
6 g Gellan (Textura)
6 g Citras (Textura)

Crumbel


350 g Mel
600 g Kransekagemasse
350 g Rørsukker
350 g Smør

Chokoladekransekagemasse


1.000 g Kransekagemasse
500 g Sukker
20 g Æggehvider
30 g Kakaopulver
50 g Vand

Hovedopskrift


40 g Chokoladekransekage
15 g Jordbær broken gel
8 g Mynte broken gel
4 g Crumbel

Pynt


Spiselig blomst


Fremgangsmåde:

Jordbær broken gel:

Put alle ingredienserne i en gryde. Kog det op under omrøring i min. 2 minutter. Tages af varmen og hældes i en beholder og på køl. Når gelen er kølet helt ned, blendes den i termomixeren. Hældes i en sprøjtepose og på køl indtil brug.

Mynte broken gel:

Kog mynteblade og vand til du har fået trukket godt med mynte ud af bladene. Sigt det og vrid til sidst bladene i et viskestykke for at få al væske/smag ud af bladene. Kom derefter de sidste råvarer i og kog det i minimum 2 min,

Crumbel:

Kransekagemasse, mel, rørsukker kører og derefter kommes smørret i. Fordeles på en bageplade og bages 200 °C til det gyldent. Smuldres efter afkøling.

Chokoladekransekagemasse:

Masse og sukker køres sammen og, æggehvide tilsættes. Kakao og vand blandes, så det bliver en masse, og tilsættes derefter til kransekagemassen.

Den færdige kage:

Kransekagen sprøjtes ud med V­tyl. Bages ved 210 °C i 10 minutter og afkøles. Skæres i 8 cm stykker. Sprøjt Jordbær broken gel ned i åbningen på kransekagen. Dyppes i enderne i mørk chokolade. Kom derefter lidt crumbel på og 3 dutter mynte broken gel og til sidst en spiselig blomst.

Vægt: 70 g

Udbytte: 1 stk

Tanker bag den udviklede kage


Jeg ville prøve og lave en ny måde at spise kransekage.