Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
11. plads
Gitte Jürs, Nysted bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted
Sådan gør du
Linsedej
638 gram Hvedemel
425 gram Smør
212 gram Flormelis
43 gram æg
Cookie dej
1225 Gram Hvedemel
980 Gram Smør
875 Gram Farin
14 Gram Natron
14 Gram Bagepulver
10 Gram Salt
700 Gram Æg
490 Gram Chokolade stykker
385 Gram Hasselnødder
Chokolade ganasche
100 Gram Fløde
95 Gram Chokolade
10 Gram Invertsukker
15 Gram Smør
Hovedopskrift
6000 gr.
Pynt
Ganasche, hasselnødder, pistaice kerner, valnødder
Fremgangsmåde
Linsedej:
Det hele køres sammen, ligges på køl. Rulles derefter ud på 4 mm. udstikkes og ligges i form. Tærten afbages let gylden.
Cookie dej:
Smør og farin piskes i 3-4 min. Æg tilsættes lidt efter lidt. Mel, bagepulver, natron og salt blandes sammen. Tilsættes derefter. Til sidst vendes hakket hasselnødder og chokolade stykker i. 450 gr. smøres glat ud med palet pr. tærte. Bages ved 160 grader 20 min
Chokolade ganasche:
Fløde varmes op sammen med invertsukker. Hældes derefter over smør og chokolade. Røres glat. Stilles i køleskabet en time før brug.
Den færdige kage:
Linsedej udstikkes, lægges i tærteform 17 cm i diameter Afbages let. Cookiedej tilsættes og bages. Pyntes med ganasche, chokoladeknapper, nødder og eventuelt tørrede spiselige blomster
Vægt: 580
Udbytte: 10
Tanker bag den udviklede kage
Lækkert og simpelt