Danmarks Bedste Tørkage 2022

Guld

Lars Juul, La Glace, Skoubogade 3-5, 1158 KBH K

Sådan gør du

Chokolade bund med rom


200 g Æg
225 g Sukker
100 g Fløde 38%
35 g Invertsukker
160 g Mørk chokolade (Callebaut 2815)
100 g Smør
200 g Abrikosmarmelade
100 g Marcipan (Lemke)
50 g Mørk rom 60%
200 g Hvedemel
80 g Kacao pulver
0,5 tsk Bagepulver

Hindbær broken Gelé


1000 g Hindbær saft
200 g Sukker
7,5 g Citras (Textura)
12,5 g Gellan (Textura)

Rom trøffel


275 g Flkøde 38%
70 g Invertsukker
415 g Mælk chokolade (Callebaut 823)
70 g Mørk rom 60 %
93 g Smør

Chokolademarengs


1 dl Æggehvide
2 dl Flormelis
5 g Kakaopulver

Hovedopskrift


24 stk Chokoladeskaller (Callebaut 2815)
1450 g Chokolade bund med rom
1219,5 g Hindbær broken Gelé
923 g Rom trøffel

Pynt


Hindbær broken Gelé, Rom trøffel, Chokolade marengs


Fremgangsmåde

Chokolade bund med rom:
Æg og sukker piskes op til højeste volumen. Fløde og invertsukker koges op. Den mørke chokolade smeltes i mikroovn og den kogende fløde hældes over. Heri blendes til sidst smør. Marcipan og abrikosmarmelade, blendes på robotten, og der tilføjes rom, i mens den kører. Fløde/chokolade massen og marcipanmassen, hældes i æggesnapsen og det piskes homogent. Til sidst tilsættes, mel, kakao og bagepulver. Bages gummi ramme 40×40 cm. Ved 180 grader i ca.12 minutter. Køles helt af og skæres i stykker på 1×11,5 cm.

Hindbær broken Gelé:
Hindbærsaft og lidt af sukkeret koges op. I en skål blandes det resterende sukker med gellan og citras, når hindbærpuréen koger tilsættes gellan, citras og sukker og det hele koges godt igennem 2-5 minutter 20 % af trøflen gemmes til af pyntning.

Rom trøffel:
Fløde, trimoline koges op og hældes over chokolade, herefter tilsættes rommen. Køles ned til 45 grader og smørren blendes ud i og støbes i rammer. 20 % af trøflen gemmes til af pyntning.

Chokolademarengs:
Æggehviderne piskes hvide hvorefter flormelissen tilsættes og marengsen piskes sej. Til sidst vendes kakaopulverne i og de sprøjtes i toppe. Tørres ved 90 g i 60 minutter.

Den færdige kage:
Chokolade støbes i plastik form 12×2,5 cm Den skåret bund ligges i den støbte chokolade skal, her efter sprøjtes hindbær geléen i midten og den afkølede rom trøffel fyldes i. Lad det hele stå til dagen efter. hvor den af pyntes med rom trøffel, hindbær gelé og chokolade marengs og gren.

Vægt: 70
Udbytte: 30

Tanker bag den udviklede kage


Udgangspunktet er taget i smagen fra træstammer (romkugler). Kan man lave en ”rigtig kage” der associerer til til disse smage!/kager!? (uden at det er fremstillet af kagerester……….. :o) Det er selvfølgelig også en sjov parallel til konkurrencen ÅRETS ROMKUGLE Hvad tænker I mon!?