Danmarks Bedste Kransekage 2023
8.plads
Sidse Lemmer, Ejvinds, Nørregade 50, 6960 Hvidesande
Sådan gør du
Nougatknas
600 g Nocciola (Callebaut)
300 g Hasselnøddekrokant (BÄKO)
Abrikos og bergemot gele
2000 g Kranse XX (Odense Marcipan)
1000 g Sukker
300 g Æggehvider
140 g Golden appelsin compound
Hovedopskrift
500 g Kransekagemasse med appelsin (CALDIC)
120 g Nougatknas (BÄKO)
Pynt
Chokoladepynt
Fremgangsmåde:
Nougatknas:
Nougatknas
(BÄKO)
Det hele røres sammen. Nougat knasen sprøjtes ud i stænger med en 1 cm rund tyl og sættes på frost.
Kranseskagemasse med appelsin:
Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider og appelsincompound tilsættes og det hele røres sammen til en ensartet masse.
Den færdige kage:
Der sprøjtes stænger af bunde ud med en kransekagetyl. Ovenpå bundene lægges en stang nougatknas. Der sprøjtes rosetter af kransekage ovenpå. Kransekagen bages ved 200 °C i 12 min. Efter afbagning skæres kransekagestængerne ud i ca 6 cm pr stk. Bunden dyppes i chokolade og toppen pyntes af
Vægt: 62 g
Udbytte: 10 stk
Tanker bag den udviklede kage
Min favorit blandt kransekage er helt sikkert kransekage med nougat, så jeg var fast besluttet på at nougat skulle indgå i den. Jeg har så tilføjet krokant i nougaten for at få lidt knas i. Kransekage kan godt blive rigtig sødt, så jeg ville gerne tilføre et lidt syrligt element. Derfor valgte jeg at gå med appelsin i kransekagen. Appelsin og nougat giver mig følelsen af jul og nytår, så for mig er hver bid af kransekagen en fornemmelse af december måned.