Danmarks Bedste Kransekage 2023

8.plads

Sidse Lemmer, Ejvinds, Nørregade 50, 6960 Hvidesande

Sådan gør du

Nougatknas


600 g Nocciola (Callebaut)
300 g Hasselnøddekrokant (BÄKO)

Abrikos og bergemot gele


2000 g Kranse XX (Odense Marcipan)
1000 g Sukker
300 g Æggehvider
140 g Golden appelsin compound

Hovedopskrift


500 g Kransekagemasse med appelsin (CALDIC)
120 g Nougatknas (BÄKO)

Pynt


Chokoladepynt


Fremgangsmåde:

Nougatknas:

Nougatknas

(BÄKO)

Det hele røres sammen. Nougat knasen sprøjtes ud i stænger med en 1 cm rund tyl og sættes på frost.

Kranseskagemasse med appelsin:

Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider og appelsincompound tilsættes og det hele røres sammen til en ensartet masse.

Den færdige kage:

Der sprøjtes stænger af bunde ud med en kransekagetyl. Ovenpå bundene lægges en stang nougatknas. Der sprøjtes rosetter af kransekage ovenpå. Kransekagen bages ved 200 °C i 12 min. Efter afbagning skæres kransekagestængerne ud i ca 6 cm pr stk. Bunden dyppes i chokolade og toppen pyntes af

Vægt: 62 g

Udbytte: 10 stk

Tanker bag den udviklede kage


Min favorit blandt kransekage er helt sikkert kransekage med nougat, så jeg var fast besluttet på at nougat skulle indgå i den. Jeg har så tilføjet krokant i nougaten for at få lidt knas i. Kransekage kan godt blive rigtig sødt, så jeg ville gerne tilføre et lidt syrligt element. Derfor valgte jeg at gå med appelsin i kransekagen. Appelsin og nougat giver mig følelsen af jul og nytår, så for mig er hver bid af kransekagen en fornemmelse af december måned.