Danmarks Bedste Kransekage 2023

Guld

Rondja Maluna Sommer, taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk

Sådan gør du

Kransekagemasse


500 g Kranse (Odense Marcipan)
200 g Sukker
30 g Honning
45 g Hvider

Karamel


120 g Piskefløde
100 g Passionsfrugt puré
200 g sukker
2 g havsalt
40 g Smør

Kransekage m/passion


200 g Kransekagemasse
35 g passionsfrugt puré

Chokoladepynt


200 g Callebaut 811
1 g Tørrede morgenfrue, rosenblade, kornblomst og safran

Sprøjteglasur


165 g Flormelis
40 g Æggehvider

Hovedopskrift


400 g Kransekagemasse
20 g Sprøjteklar nougat (Odense)
40 g Kransekage m/passion
10 g Glasur
40 g Karamel
45 g Callebaut 811

Pynt


Chokolade og tørrede blomster


Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:

Sukker, honning og hvider blandes sammen og køres sammen med Kranse XX. Lægges på køl minimum 2 dage

Karamel:

Fløde og passionsfrugt koges op for sig. Sukkeret smeltes til en karamel. Smør tilsættes. Den varme fløde/passionsfrugt tilsættes. Salt tilsættes og koges til 110 °C

Kransekage m/passion:

Blandes sammen

Chokoladepynt:

Chokoladen tempereres og smøres tyndt ud, drysses med blomster. Stikkes ud med ring Ø4,5 cm og i midten af den Ø2,5 cm

Sprøjteglasur:

Blandes sammen

Den færdige kage:

Kransekagemassen vejes af på 2 x 200 g, rulles til stænger på 63 cm, stykker deles i 12 cm., stykkerne formes til ringe og placeres på plader. 4 g kransekage m/passion sprøjtes i midten af ringene. Bages 210 °C i 8­9 min. Midten med kransekage m/passion trykkes blidt ned, straks efter bagning. 2 g nougat sprøjtes i og de køles ned. Bunden dyppes i tempereret chokolade, så der kommer 1­2 mm chokolade op af siden. Stykkerne sprøjtes med glasur som en kransekagetop, 4 g karamel sprøjtes i midten og chokoladepynten placeres på toppen, således man kan se karamellen i midten.

Vægt: 50 g Udbytte: 10 stk

Tanker bag den udviklede kage


Jeg elsker selv kransekage med nougat, så jeg ønskede at tage denne og give den et pift. Jeg har valgt at bruge passionsfrugt, da det er en smag mange kan forholde sig til, og for at give kagen noget syrlighed. Kagens udseende er tankerne bag en kransekagetop, men da flere ikke skal bruge en hel top har jeg forkortet den ned til en portionskage.