Danmarks Bedste Kransekage 2018
9. plads
Gabriel Trærup Ahlgreen, Vanilla Chocolatier & Konditori, Vejle
Sådan gør du
Kransekagemasse
750 g Kranse xx ( odense)
200 g Brun farin
40 g Citronsaft
3 stk Citronskal
60 g Past æggehvider
Sej karamel
560 g Melis
450 g Glukose
100 g Citronsaft
750 g Fløde
50 g Smør-brunet
75 g Honning
Hovedopskrift
55 g Kransekagemasse
15 g Karamel med citron og brunet smør
Pynt
Fremgangsmåde
Kransekagemasse:
Kransekagemasse, farin og citron og citronsaft køres sammen. Æggehvider tilsættes lidt af gangen og sprøjtes ud med en flad kransekagetyl og bages ved 210 °C i ca 6 min
Sej karamel:
Melis, glukose og citronsaft koges til 146 °C, dernæst tilsættes fløde, smør og honning til massen og den koges igen til 140 °C og støbes i en kant plade. Når den er sat skæres den i stykker på 1,5 cm gange 8 cm, tvistes 3 gange om sig selv og ligges oven på kransekagen
Den færdige kage:
Kransekage massen sprøjtes ud med flad kransekage tyl, og bages ved 210 °C i 6 minuter
Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk
Tanker bag den udviklede kage
Tanken bag denne kage var at komme totalt udenom brokengel, som virker til at være utroligt populært. men meget uhåndterligt i det daglige salg. Derfor gik jeg lidt anderledes til værks og valgte at lege med konsistensen, derfor har jeg lagt en sej karamel med citron og brunet smør, ovenpå kransekagen, som er smagt til med citron og farin. Den er lavet for at kunne lave en enkel og rationel kransekage, hvor man kan have kransekagen i fryseren. men samtidig have den færdige karamel stående lige til at ligge på kransekagen når den skal bruges.