Danmarks Bedste Kransekage 2018

9. plads

Gabriel Trærup Ahlgreen, Vanilla Chocolatier & Konditori, Vejle

Sådan gør du

Kransekagemasse


750 g Kranse xx ( odense)
200 g Brun farin
40 g Citronsaft
3 stk Citronskal
60 g Past æggehvider

Sej karamel


560 g Melis
450 g Glukose
100 g Citronsaft
750 g Fløde
50 g Smør-brunet
75 g Honning

Hovedopskrift


55 g Kransekagemasse
15 g Karamel med citron og brunet smør

Pynt


Fremgangsmåde


Kransekagemasse:
Kransekagemasse, farin og citron og citronsaft køres sammen. Æggehvider tilsættes lidt af gangen og sprøjtes ud med en flad kransekagetyl og bages ved 210 °C i ca 6 min

Sej karamel:
Melis, glukose og citronsaft koges til 146 °C, dernæst tilsættes fløde, smør og honning til massen og den koges igen til 140 °C og støbes i en kant plade. Når den er sat skæres den i stykker på 1,5 cm gange 8 cm, tvistes 3 gange om sig selv og ligges oven på kransekagen

Den færdige kage:
Kransekage massen sprøjtes ud med flad kransekage tyl, og bages ved 210 °C i 6 minuter

Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk

Tanker bag den udviklede kage


Tanken bag denne kage var at komme totalt udenom brokengel, som virker til at være utroligt populært. men meget uhåndterligt i det daglige salg. Derfor gik jeg lidt anderledes til værks og valgte at lege med konsistensen, derfor har jeg lagt en sej karamel med citron og brunet smør, ovenpå kransekagen, som er smagt til med citron og farin. Den er lavet for at kunne lave en enkel og rationel kransekage, hvor man kan have kransekagen i fryseren. men samtidig have den færdige karamel stående lige til at ligge på kransekagen når den skal bruges.