Danmarks Bedste Kransekagestykke 2018

Bronze

Bernadett Szabo, Seest Bageri, Kolding

Sådan gør du

Kokos/lime kransekagemasse


2.000 g Kransekagemasse
640 g Sukker
320 g Kokosmel
250 g Æggehvider
9 g Revet limeskal
160 g Limesaft

Passion ganache


60 g Fløde
250 g Passionpure (Diaere)
20 g Limesaft
40 g Honning
20 g Kakaosmør
400 g Hvid chokolade
75 g Usaltet smør

Hovedopskrift


55 g Kokos/lime Kransekagemasse
7 g Passion ganache
2 g Temp. chokolade

Pynt


Guldstøv og chokolade

Fremgangsmåde


Kokos/lime kransekagemasse:
Alle ingredienser blandes og køres med spartel på røremaskine.

Passion ganache:
Fløde, pure, limesaft og honning varmes langsomt op til 100 °C. Hældes over kakaosmør og hvid chokolade. Det hele blandes med stavblender og tilsættes smør når det er nedkølet under 40 °C, blandes det hele en gang til.

Den færdige kage:
Kransekagemassen vejes af på 55 g/stk. og fyldes i form og forbages ved 230 °C i ca. 8 minutter. Nedkøles og sættes på frost. Når de er frosset tages de ud af formen og bages igen ved 230 °C i ca. 10 minutter. Bunden af kransekagen dyppes i tempereret mørk chokolade og fyldes med 7 g/stk. passionsfrugt ganache i midten. Afpyntes med et stk. chokolade og guldstøv.

Vægt: 65 g
Udbytte: 1 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Passionfrugt er en af min yndlingssmag. Ideen kom fra min bagværkprøve, hvor jeg lavede en eksotisk frugttærte med stor succes. Derfra ved jeg at kokos, lime og passionfrugt er en smagfuld sammensætning. Det kommer langt fra den almindelig kransekage med en dejligt sur-sød smag.