Danmarks Bedste Rugbrød 2024

8. plads

Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri, Amagerbrogade 176, 2300 København S

Sådan gør du

Iblødsætning

5.500gRugkerner
2.750gHørfrø
480gSalt
780gRugomalt (Ireks)
2.000gGammel rugbrød (Eriks Bageri)
12.000gVand

Surdej

500gSurdej (Eriks bageri)
6.000gRugmel
4.400gVand

Hovedopskrift

23.500gIblødsætning
11.000gFuldkorns rugmel
10.400gSurdej
7.000gVand
Iblødsætning:Røres sammen, gerne varmt vand, står til næste dag.
Surdej:røres sammen i 3 min og står ved 20 °C i 20 -22 timer
Dejføring:Alt i karet kører langsomt i 20 min.
Dejtemperatur:31 °C
Liggetid/bearbejdning:Vejes af med det samme direkte i form
Dejvægt:1.800 g
Udbytte:28 stk.
Raskning:2- 2,5 time raskeskab
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 230 °C med 15 sek damp
Afbagning:180 °C
Bagetid:70 min. – spjæld åbnes efter 60 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Bare et godt rugbrød med rug og hørfrø uden brug af HVEDEMEL og gær