Danmarks Bedste Rugbrød 2024
8. plads
Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri, Amagerbrogade 176, 2300 København S

Sådan gør du
Iblødsætning
| 5.500 | g | Rugkerner |
| 2.750 | g | Hørfrø |
| 480 | g | Salt |
| 780 | g | Rugomalt (Ireks) |
| 2.000 | g | Gammel rugbrød (Eriks Bageri) |
| 12.000 | g | Vand |
Surdej
| 500 | g | Surdej (Eriks bageri) |
| 6.000 | g | Rugmel |
| 4.400 | g | Vand |
Hovedopskrift
| 23.500 | g | Iblødsætning |
| 11.000 | g | Fuldkorns rugmel |
| 10.400 | g | Surdej |
| 7.000 | g | Vand |
| Iblødsætning: | Røres sammen, gerne varmt vand, står til næste dag. |
| Surdej: | røres sammen i 3 min og står ved 20 °C i 20 -22 timer |
| Dejføring: | Alt i karet kører langsomt i 20 min. |
| Dejtemperatur: | 31 °C |
| Liggetid/bearbejdning: | Vejes af med det samme direkte i form |
| Dejvægt: | 1.800 g |
| Udbytte: | 28 stk. |
| Raskning: | 2- 2,5 time raskeskab |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 230 °C med 15 sek damp |
| Afbagning: | 180 °C |
| Bagetid: | 70 min. – spjæld åbnes efter 60 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Bare et godt rugbrød med rug og hørfrø uden brug af HVEDEMEL og gær









