Danmarks Bedste Rugbrød 2024
8. plads
Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri, Amagerbrogade 176, 2300 København S

Sådan gør du
Iblødsætning
5.500 | g | Rugkerner |
2.750 | g | Hørfrø |
480 | g | Salt |
780 | g | Rugomalt (Ireks) |
2.000 | g | Gammel rugbrød (Eriks Bageri) |
12.000 | g | Vand |
Surdej
500 | g | Surdej (Eriks bageri) |
6.000 | g | Rugmel |
4.400 | g | Vand |
Hovedopskrift
23.500 | g | Iblødsætning |
11.000 | g | Fuldkorns rugmel |
10.400 | g | Surdej |
7.000 | g | Vand |
Iblødsætning: | Røres sammen, gerne varmt vand, står til næste dag. |
Surdej: | røres sammen i 3 min og står ved 20 °C i 20 -22 timer |
Dejføring: | Alt i karet kører langsomt i 20 min. |
Dejtemperatur: | 31 °C |
Liggetid/bearbejdning: | Vejes af med det samme direkte i form |
Dejvægt: | 1.800 g |
Udbytte: | 28 stk. |
Raskning: | 2- 2,5 time raskeskab |
Ovn: | Stikovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 230 °C med 15 sek damp |
Afbagning: | 180 °C |
Bagetid: | 70 min. – spjæld åbnes efter 60 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Bare et godt rugbrød med rug og hørfrø uden brug af HVEDEMEL og gær