Danmarks Bedste Rugbrød 2023
Guld
Kristian Stjernholm, Kornbageren ApS, Rugvang 36, Tarup, 5210 Odense NV

Sådan gør du
Hovedopskrift
2.000 g Knækket rug
130 g Salt
300 g Sapore othello (Puratos)
600 g Solsikkekerner
1.000 g Hvedemel
500 g Rugmel
1.500 g Rugsigtemel
450 g Rugbrødsmalt (Puratos)
175 g Gær
4.700 g Vand
Pynt
Solsikke og sesam
Dejføring og æltetid: 15 min langsomt
Dejtemperatur: 30 °C
Liggetid/sted: 20 timer på køl
Dejvægt: 1.600 g
Udbytte: 7 stk
Bearbejdning/Opslåning: Køres direkte, vejes af i forme, pyntes og sættes på køl til dagen efter
Raskning: 2,5 time i raskeskab
Inden afbagning: –
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 240 °C med 25 sek damp
Afbagning: 170 °C
Bagetid: 62 min. - spjæld åbnes efter 30 min
Tankerne bag det udviklede brød
Godt groft, maltet brød, der kan bruges til hverdag.