Danmarks Bedste Rugbrød 2022
13. plads
Mike Christensen, Ølstykke Bageri og Conditori, Stationstorvet 1, Ølstykke

Sådan gør du
Surdej
2600 gram Rugmel
2000 gram vand
Iblødsætning
500 gram Rugkerner
2500 gram Vand
275 gram Salt
500 gram Græskar kerner
500 gram Hørfrø
Iblødsætning
750 gram Fuldkorns ris
3000 gram vand
Hovedopskrift
3750 gram iblødsætning
4275 gram iblødsætning
3000 gram Surdej
4000 gram rugmel
1800 gram Fuldkorn hvdemel
750 gram durum
75 gram gær
2000 gram vand
750 gram Spaghetti fuldkorns
Surdej:
Iblødsætning:
Iblødsætning:
Dejføring og æltetid: alt kommer i æltekar og køres 20 min langsomt og 5 min hurtigt
Dejtemperatur: 35-40
Liggetid/sted: 5 min Bageri æltekar
Dejvægt: 1100
Udbytte: 18
Bearbejdning/Opslåning: vejer den af på en klump på 1100 gram, og kommer dem herefter i forme hvor de trykkes ud, samt glattes ud.
Raskning: 40 min Raskeskab
Inden afbagning: nej
Ovn: stik
Ovntemperatur: Indsætning: 280 med 12 damp
Afbagning: 170
Bagetid: 55 min. – spjæld åbnes efter 10 min
Tankerne bag det udviklede brød
Et godt brød med masser af smag, samtidig det er sundt. Brødet af en lang holdbarhed ved at ris holder sig friske så længe inde i brødet