Danmarks Bedste Tørkage 2022

6. plads

Cecilie Christensen, Svinninge Bageri, Hovedgaden 25, Svinninge

Sådan gør du

Mazarin masse


10 kg sukker
10 kg rørmagarine
10 kg bitter 00
8 kg æg
800 g glutenfri hvedemel

lime chokolade


300 g lime chokolade (callebaut)

citron curd


10 g citron curd (Puratos deli)

praline:


10 g praline (callebaut)

Hovedopskrift


40 g mazarinmasse
10 g praline
15 g citron curd

10 g limse chokolade

Pynt


chokolade rør og skovsyr blomst og chokolade ring.

Fremgangsmøde


Mazarin masse:
sukker og bitter køres sammen, derefter tilsættes magarine og derefter æg stille og roligt, og når der er lidt æg tilbage kommes det glutenfri hvedemel i, og til sidst resten af æggene, køres på rør maskine

lime chokolade:
chokoladen smeltes og temperes

citron curd:

praline:

Den færdige kage:
mazarin massen kommes i gummiform, og bages, derefter sættes de på frost og bliver dyppes frosne i lime chokolade derefter kommes der pralin på, og citroncurd og chokolade ringen.

Vægt: 50
Udbytte: 25

Tankerne bag den udviklede kage