Danmarks Bedste Kransekage 2024

10. plads

Kim Rasmussen, Nielsens Bageri ApS, Bovvej 9, 6330 Padborg

Sådan gør du

Valnøddeknas

466gValnøddebrud
326gSukker
47gÆggehvide
75gClasssic Mocca

Mocca glasur

200gFlormelis
20gÆggehvide
20gClassic mokka

Hovedopskrift

1.560gKransekagemasse 50:50 (Lemke)
625gSukker (Dansukker)
156gÆggehvide (Danæg)
261gValnøddeknas
50gUsprøjtet Appelsinskal

Pynt

Mørk chokolade og mocca æggehvide glasur

Fremgangsmåde

Valnøddeknas:
Valnødderne hakkes lidt og vendes med resten af ingredienserne.

260 g. fordeles på en plade og bages ved 160 °C i 15 min.

Resten bruges på den udrullede kransekagemasse.

Mocca glasur:
Røres til en lidt fast glasur og hold evt. lidt af æggehviden tilbage til du rammer den rigtige sprøjtbar glasur konsistens

Den færdige kage:
Kransekagemasse blandes med sukker og appelsinskal + bagt valnøddeknas. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt.

Massen rulles ned på 10 mm. Massen sættes på frost. Når massen er frossen fordeles 650 g. ubagt valnøddeknas ovenpå og massen deles i 3 x 12 cm. Bages ved 200 °C i ca. 12 min.

Når kagerne er afkølet sprøjtes tynde striber af mørk chokolade på den lange led og kun på halvdelen af kagen. Yderligere lægges en stribe Mocca glasur på midten også på den lange led.

Dekoreres med chokolade-guldknap 1/3 del ned af moccaglasur striben.

Vægt: 65 g
Udbytte: 50 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Udgangspunktet med kransekagen var at den skulle indeholde valnødder og at den skulle have et knasende element. Jeg ønskede ydermere et lidt rustikt udseende med en elegant og enkel afpyntning .Nogle af de bedste valnødder i verden dyrkes i Grenoble og deraf kagens navn. Jeg tilføjede kaffe og kun lige så det underbygger smagen af valnødder. En anelse friskhed i kagen skulle der også til og appelsinskal er en perfekt ledsager til både kaffe og valnødder og ikke mindst marcipan….så sådan blev det.