Danmarks Bedste Fuldkornshvedebrød 2018
5. plads
Annette Jensen, Sejers Konditori, Sorø
Sådan gør du
Havregrød
7 g Rosmarin
1.000 g Vand
400 g Havregryn
Hovedopskrift
3.000 g Victory fuldkornshvedemel
2.000 g Fransk hvedemel
1.000 g Gulerødder
25 g Gær
3.000 g Vand
750 g Kærnemælk
110 g Salt
1.400 g Havregrød
Pynt
Havregryn
Havregrød: Alle ingredienser blandes i en gryde og koges ind til en lind grød i ca 10 min ved middel varme.
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser på nær salt køres sammen, og køres i 10 min langsomt og 8 min hurtigt. Saltet tilsættes de 2 sidste minutter.
Dejtemperatur: 30 °C
Liggetid/sted: Kommes i en kasse, står en time i bageri, herefter på køl til dagen efter
Dejvægt: 700 g
Udbytte: 15 stk.
Bearbejdning/Opslåning: Tages ud af køl 2 timer før og står i bageriet. Vejes herefter af på 700 g, slåes op og vendes i havregryn
Raskning: 30 til 45 min. Bageriet
Inden afbagning: Et langt snit i ryggen
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 260 °C med 20 sek. damp
Afbagning: 220 °C
Bagetid: 45 min. – spjæld åbnes efter 35 min
Tankerne bag det udviklede brød
Jeg har lidt en ting for gulerødder, og så tænkte jeg at det ville give brødet masser af saft hvis man sammen med gulerødderne tilsatte en havregrød.