Danmarks Bedste Kransekage 2024

7. plads

Allan Colding-Andersen, Bodenhoff, Skolegade 19a, 2500 Valby

Sådan gør du

Pebermynte – royal icing

250gFlormelis
40gÆggehvide
0,5gRød pasta farve (sugarflair/ kagebutikken)
2stkSukkerperler (sugarflair/ kagebutikken)
2drPebermynte olie (Condi)

Hovedopskrift

200gSukker
500gKransekagemasse (CBP)
65gDadel, hakket
35gTørret abrikos, hakket
1stk.Citronskræl, revet
25gSaft fra frisk citron
10gCitronrasp (Bäko)
20gKanel
10gKardemomme
50gRistet, grovhakket pistacie
50gRistet, grovhakket mandel med hinde
50gRistet, grovhakket hassel u hinde
75gÆggehvider
0,5gRød glitterdust (sugarflair/ kagebutikken)
3gMælke chokolade (bunddyp pr kage)
1arkstribet transfersheet (Pavoni/Condi)

Pynt

Pebermynte-royalicing, røde sukkerperler og mælkechokolade-dyp på transfersheet

Fremgangsmåde

Pebermynte – royal icing:
Sigt flormelis og rør æggehviderne i sammen med pastafarven, rør til fast sprøjtbar konsistens tilsæt olien.

Den færdige kage:
Alt æltes sammen og henstår til dagen efter.

Afvejes på 60 g og rulles i facon som traditionel kransekage bages ved 210 °C i 7-8 min (lidt lavere temp. end vanligt).

Efter afkøling dyppes bunden i tempereret mælke chokolade og placeres diagonalt på stribet transfersheet.

Royal icing (sprøjteglasur) røres stift og lidt luftigt, så det kan udsprøjtes med lille stjernetylle. Placer 2 røde sukkerperler (en stor og en lille) på kransekagen

Vægt: 67 g
Udbytte: 18 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Hvorfor skulle kransekagen begrænses til nytårsaften, når nu alle de gode julesmage passer godt ind? så nu kan julen også få sin version af kransekagen. Visuelt: bunden af kagen skulle gerne henlede tankerne til en stribet pebermynte sukkerstok, toppen med glitter og julekugler i samme nuance. Ho, ho, ho -lige i julemandens ånd