Danmarks Bedste Kransekage 2024
7. plads
Allan Colding-Andersen, Bodenhoff, Skolegade 19a, 2500 Valby

Sådan gør du
Pebermynte – royal icing
250 | g | Flormelis |
40 | g | Æggehvide |
0,5 | g | Rød pasta farve (sugarflair/ kagebutikken) |
2 | stk | Sukkerperler (sugarflair/ kagebutikken) |
2 | dr | Pebermynte olie (Condi) |
Hovedopskrift
200 | g | Sukker |
500 | g | Kransekagemasse (CBP) |
65 | g | Dadel, hakket |
35 | g | Tørret abrikos, hakket |
1 | stk. | Citronskræl, revet |
25 | g | Saft fra frisk citron |
10 | g | Citronrasp (Bäko) |
20 | g | Kanel |
10 | g | Kardemomme |
50 | g | Ristet, grovhakket pistacie |
50 | g | Ristet, grovhakket mandel med hinde |
50 | g | Ristet, grovhakket hassel u hinde |
75 | g | Æggehvider |
0,5 | g | Rød glitterdust (sugarflair/ kagebutikken) |
3 | g | Mælke chokolade (bunddyp pr kage) |
1 | ark | stribet transfersheet (Pavoni/Condi) |
Pynt
Pebermynte-royalicing, røde sukkerperler og mælkechokolade-dyp på transfersheet
Fremgangsmåde
Pebermynte – royal icing:
Sigt flormelis og rør æggehviderne i sammen med pastafarven, rør til fast sprøjtbar konsistens tilsæt olien.
Den færdige kage:
Alt æltes sammen og henstår til dagen efter.
Afvejes på 60 g og rulles i facon som traditionel kransekage bages ved 210 °C i 7-8 min (lidt lavere temp. end vanligt).
Efter afkøling dyppes bunden i tempereret mælke chokolade og placeres diagonalt på stribet transfersheet.
Royal icing (sprøjteglasur) røres stift og lidt luftigt, så det kan udsprøjtes med lille stjernetylle. Placer 2 røde sukkerperler (en stor og en lille) på kransekagen
Vægt: 67 g
Udbytte: 18 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Hvorfor skulle kransekagen begrænses til nytårsaften, når nu alle de gode julesmage passer godt ind? så nu kan julen også få sin version af kransekagen. Visuelt: bunden af kagen skulle gerne henlede tankerne til en stribet pebermynte sukkerstok, toppen med glitter og julekugler i samme nuance. Ho, ho, ho -lige i julemandens ånd