Danmarks Bedste Rugbrød 2022
11. plads
Linda Bosse, Bosses Bageri og Konditori, Østerbrogade 132, 2100 København Ø
Sådan gør du
Iblødsætning
8500 g Vand
5750 g Skåret rug
1000 g Hørfrø
300 g Fertigsauer Ireks
275 g Salt
50 g Ristet malt Ireks
Hovedopskrift
16875 g Iblødsætning
1500 g Hvedemel
390 g Gær
Pynt
Intet
Iblødsætning: Blandes sammen og står i bageriet til næste dag
Dejføring og æltetid: Kører 30 min langsomt i æltekar
Dejtemperatur: 28-30 grader
Liggetid/sted: Intet
Dejvægt: 1100
Udbytte: 18
Bearbejdning/Opslåning: Afvejes i aluform straks efter
Raskning: 20-25 min Raskeskab
Inden afbagning: –
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 260 grader med 12 sek damp
Afbagning: 160 grader
Bagetid: 90 min min. – spjæld åbnes efter 90 min min