Danmarks Bedste Småkage 2023
Guld
Heidi Olsen, Seest Bageri, Centervej 5, 6000 Kolding

Sådan gør du
Hovedopskrift
550 g Sukker
500 g Brun farin
550 g Smør
200 g Æg
950 g Hvedemel
20 g Bagepulver
10 g Natron
6 g Vaniljesukker
12 g Salt
70 g Citronskal
360 g Hakket hasselnødder
3 g Cayennepeber
4 g Kardemomme
Pynt
Mælkechokolade og sprøjteglasur
Fremgangsmåde:
Den færdige kage:
Smør, sukker og brun farin køres hvidt og luftigt. Æg tilsættes lidt af gangen. Tørstof tilsættes. Til sidst tilsættes citronskal og hasselnødder.
Mængden deles i 16 ruller ca. 200 gr. pr. rulle. En rulle skæres i 20 stk. Småkagerne fordeles på en bageplade. Bages ved 200 °C i ca. 10
minutter til de er gyldne.
Vægt: 10 g
Udbytte: 323 stk
Tanker bag den udviklede kage
En småkage med nogle indisk varme krydderier her til juletiden.