Årets Talent 2018 – Kransekage

Guld

Didde Pedersen, Lagkagehuset, København

Sådan gør du

Kaffe kransekagemasse


250 g Kranse XX
50 g Flormelis
15 g Espresso
3 tsk Nescafe
2 tsk Past. hvider

Linsedej


48 g Mel
32 g Smør – koldt
16 g Flormelis
5 g Æg

Salt karamel


39 g Sukker
5 g Glukose
11 g Vand
75 g Fløde
65 g Karamel chokolade (Callebaut Gold)
1 g Salt

Hovedopskrift


90 g Salt karamel
60 g Linsedej
260 g Kaffe kransekagemasse
6 Stk Chokolade pynt

Pynt


Chokolade overtræk, chokolade pynt, karamel til at holde chokoladepynt

Fremgangsmåde


Kaffe kransekagemasse:
Rør Nescafe ud i hviderne. Kom alle ingredienserne i en skål og kør sammen. Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i form. Bages 12 min på 210 °C. Sættes på frost til den er kølet helt ned og slipper formen, pup ud.

Linsedej:
Alle delene køres sammen på røremaskine. Massen skal kun lige køres sammen. Rulles ud på 4 mm. Stikkes ud i 4 cm med rund udstikker. Stilles på køl til de er kolde, så de holder formen under bagning. Bages i 7 min på 210 °C. Ligges i pres i ½ minuts tid, så eventuelle buler holdes nede.

Salt karamel:
Sukker, glukose og vand kommes i en gryde, koges til en gylden sukkerlage. Tilsæt fløde under omrøring. Rør i karamellen hele tiden, indtil sukker er opløst, og karamellen har en mørk, men IKKE brændt farve. Tilsæt salt og rør. Hæld den færdige karamel over chokoden og rør til den er homogen. Køl ned og kom i en sprøjtepose med en rund tyl.

Den færdige kage:
Lav saltkaramel og lad den køle ned. Lav kransekagemassen. Kom den i form og bag og sæt derefter på frys for lettest at få dem ud af formen, pop dem ud. Stik bunde ud af linsedej, sæt på køl lidt og bag dem kolde så de holder formen. Sprøjt karamel på linsedejs bunden, placer herefter kransekagen oven på, tryk forsigtig sammen. Dyp halvdelen af kagen i tempereret lys chokolade. Pynt til sidst med lidt karamel og guld dustet chokoladepynt på toppen.

Vægt: 45 g
Udbytte: 10 stk.