Danmarks Bedste Tørkage 2018
10. plads
Heidi Thousgaard, Farumhus, Farum
Sådan gør du
Linsedej med kakao
140 g Mel
10 g Kakao
50 g Flormeils
75 g Smør
25 g Æg
Kaffe karamel
75 g Fløde
150 g Sukker
4 g Instant kaffe med karamelsmag
Choko knas
60 g Gold chokolade
10 g Olie
50 g Feuilletine
Gold chokolade ganache
150 g Gold chokolade
75 g Fløde
15 g Glukose
Hovedopskrift
20 g Linsedej
2 g Choko knas
20 g Kaffe karamel
20 g Ganache
Pynt
En marcipanblomst
Fremgangsmåde
Linsedej med kakao:
Det hele køres sammen og rulles ned på 0,8 mm. og stikkes ud og bages i forme på 180 °C i ca. 8 min
Kaffe karamel:
Varm fløden op og kom instant kaffepulver i. Smelt sukker til gylden karamel. Tilsæt den varme kaffefløde lidt af gangen og hældes i de bagte linsedejs bunde
Choko knas:
Chokoladen smeltes og olie og feuilletine blandes i og der kommes et tyndt lag på linsedejs skallerne og på køl.
Gold chokolade ganache:
Fløde og glukose koges op og chokoladen kommes i. Blendes med en stavblender og kommes oven på kagerne og på køl
Den færdige kage:
Linsedej laves og bages. Choko knas kommes i og derefter kaffe karamel og til sidst ganache på og en lille marcipanblomst
Vægt: 65 g
Udbytte: 8 stk.
Tanker bag den udviklede kage
Er inspireret af Toffifee