Danmarks Bedste Tørkage 2018

10. plads

Heidi Thousgaard, Farumhus, Farum

Sådan gør du

Linsedej med kakao


140 g Mel
10 g Kakao
50 g Flormeils
75 g Smør
25 g Æg

Kaffe karamel


75 g Fløde
150 g Sukker
4 g Instant kaffe med karamelsmag

Choko knas


60 g Gold chokolade
10 g Olie
50 g Feuilletine


Gold chokolade ganache


150 g Gold chokolade
75 g Fløde
15 g Glukose

Hovedopskrift


20 g Linsedej
2 g Choko knas
20 g Kaffe karamel
20 g Ganache

Pynt


En marcipanblomst

Fremgangsmåde


Linsedej med kakao:
Det hele køres sammen og rulles ned på 0,8 mm. og stikkes ud og bages i forme på 180 °C i ca. 8 min

Kaffe karamel:
Varm fløden op og kom instant kaffepulver i. Smelt sukker til gylden karamel. Tilsæt den varme kaffefløde lidt af gangen og hældes i de bagte linsedejs bunde

Choko knas:
Chokoladen smeltes og olie og feuilletine blandes i og der kommes et tyndt lag på linsedejs skallerne og på køl.

Gold chokolade ganache:
Fløde og glukose koges op og chokoladen kommes i. Blendes med en stavblender og kommes oven på kagerne og på køl

Den færdige kage:
Linsedej laves og bages. Choko knas kommes i og derefter kaffe karamel og til sidst ganache på og en lille marcipanblomst

Vægt: 65 g
Udbytte: 8 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Er inspireret af Toffifee