Danmarks Bedste Rugbrød 2024
Guld
Nicolai Sandfeld, Nicolais Bageri, Nørre Boulevard 68, 4600 Køge

Sådan gør du
Iblødsætning
| 800 | g | Poppet rug |
| 800 | g | Poppet byg |
| 1.000 | g | Hørfrø |
| 300 | g | Valsesauer |
| 4.400 | g | Skåret rug |
| 500 | g | Flydende malt |
| 250 | g | Salt |
| 6 | l | Vand |
Hovedopskrift
| 14.050 | g | Iblødsætning |
| 1.950 | g | Rugmel |
| 180 | g | Rugkvælde |
| 200 | g | Malt mel |
| 250 | g | Gær |
| 3.500 | g | Vand |
| 3.000 | g | Rugsur |
Pynt
Hørfrø
| Iblødsætning: | Det hele kommes i en spand og står til næste dag |
| Dejføring: | 10 minutter hurtig 5 minutter langsom |
| Dejtemperatur: | 30 °C |
| Liggetid: | ingen liggetid |
| Dejvægt: | 1.200 g |
| Udbytte: | 18 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Vejes af og kommes i forme og drysses med hørfrø |
| Raskning: | ca 1 time i raskeskab |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 260 °C med 50 sek damp |
| Afbagning: | 190 °C |
| Bagetid: | 50 minutter min |
Tankerne bag det udviklede brød
Saftigt lækkert rugbrød









