Danmarks Bedste Rugbrød 2025
9. plads
Nicolai Sandfeld, Nicolais Bageri, Nørre Boulevard 68, 4600 Køge

Sådan gør du
Iblødsætning
| 300 | g | Poppet rug (valsemøllen) |
| 500 | g | Poppet spelt (valsemøllen) |
| 600 | g | Gule hørfrø |
| 2.100 | g | Skåret rug |
| 250 | g | Flydende malt |
| 100 | g | Valsesauer (valsemøllen) |
| 135 | g | Salt |
| 660 | g | Porter øl |
| 2340 | g | Vand |
Øl sur
| 150 | g | Gammel sur |
| 1.650 | g | Rugsigte |
| 570 | g | Vand |
| 660 | g | Porterøl |
Hovedopskrift
| 6.985 | g | Iblødsætning |
| 975 | g | Rugmel |
| 120 | g | Rugkvælde |
| 100 | g | Malt mel |
| 100 | g | Gær |
| 1.500 | g | Øl sur |
| 1.250 | g | Vand |
Pynt
Speltflager og rugdrys
| Iblødsætning: | Sættes i blød dagen før |
| Øl sur: | Opfriskes dagen før og står ved stuetemperatur. |
| Dejføring: | Alle ingredienser kommes i ælte maskinen og køres 15 minutter i langsom gear 2 minutter hurtig |
| Dejtemperatur: | 30 °C |
| Liggetid: | Ingen |
| Liggested: | Ingen |
| Dejvægt: | 1.200 g |
| Udbytte: | 9 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Den vejes af og rulles i vand og kommes i forme. Drysses med speltflager og rugdrys |
| Raskning: | Ca 50 minutter i raskeskab |
| Inden afbagning: | Ingen |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 260 °C med 80 sek damp |
| Afbagning: | 190 °C |
| Bagetid: | 60 minutter min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Jeg har prøvet at udvikle et brød, der smager godt og har en god skærefasthed. Jeg har valgt at bruge Porter Øl, så jeg kunne få sødmen fra porteren over i rugbrødet.









