Danmarks Bedste Rugbrød 2024

Guld

Nicolai Sandfeld, Nicolais Bageri, Nørre Boulevard 68, 4600 Køge

Sådan gør du

Iblødsætning

800gPoppet rug
800gPoppet byg
1.000gHørfrø
300 gValsesauer
4.400gSkåret rug
500gFlydende malt
250gSalt
6lVand

Hovedopskrift

14.050gIblødsætning
1.950gRugmel
180gRugkvælde
200gMalt mel
250gGær
3.500 gVand
3.000gRugsur

Pynt

Hørfrø

Iblødsætning:Det hele kommes i en spand og står til næste dag
Dejføring:10 minutter hurtig 5 minutter langsom
Dejtemperatur:30 °C
Liggetid:ingen liggetid
Dejvægt:1.200 g
Udbytte:18 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Vejes af og kommes i forme og drysses med hørfrø
Raskning:ca 1 time i raskeskab
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 260 °C med 50 sek damp
Afbagning:190 °C
Bagetid:50 minutter min

Tankerne bag det udviklede brød

Saftigt lækkert rugbrød