Danmarks Bedste Rugbrød 2024
Guld
Nicolai Sandfeld, Nicolais Bageri, Nørre Boulevard 68, 4600 Køge
Sådan gør du
Iblødsætning
800 | g | Poppet rug |
800 | g | Poppet byg |
1.000 | g | Hørfrø |
300 | g | Valsesauer |
4.400 | g | Skåret rug |
500 | g | Flydende malt |
250 | g | Salt |
6 | l | Vand |
Hovedopskrift
14.050 | g | Iblødsætning |
1.950 | g | Rugmel |
180 | g | Rugkvælde |
200 | g | Malt mel |
250 | g | Gær |
3.500 | g | Vand |
3.000 | g | Rugsur |
Pynt
Hørfrø
Iblødsætning: | Det hele kommes i en spand og står til næste dag |
Dejføring: | 10 minutter hurtig 5 minutter langsom |
Dejtemperatur: | 30 °C |
Liggetid: | ingen liggetid |
Dejvægt: | 1.200 g |
Udbytte: | 18 stk. |
Bearbejdning/Opslåning: | Vejes af og kommes i forme og drysses med hørfrø |
Raskning: | ca 1 time i raskeskab |
Ovn: | Stikovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 260 °C med 50 sek damp |
Afbagning: | 190 °C |
Bagetid: | 50 minutter min |
Tankerne bag det udviklede brød
Saftigt lækkert rugbrød