
Landbrød
Danmarks Bedste Specialbrød 2018
Guld
Henrik Kjær, Kagehuset, Hovedgård

Sådan gør du
Polish
1.500 g Hvedemel (Havnemølleren)
1.500 g Vand
10 g Gær
Iblødsætning
1.000 g Speltmel fuldkorn (Credin eu )
1.500 g Vand
Hovedopskrift
3.000 g Polish
2.500 g Skoldet mel/vand – iblødsætning
3.000 g Natur + hvedemel (Havnemølleren)
2.000 g Italiansk tybe 00 (Del borgo grøn)
50 g Flydende malt (Ireks)
180 g Salt
30 g Gær (Paniferm)
4.000 l Vand
Pynt
Durum og rugmel
Iblødsætning: Speltmelet ristes 160 °C i 20 min og derefter kommes 1500 g kogende vand henover. Dette står til næste dag
Dejføring og æltetid: Polish, skoldet mel og alt andet (tilbageholde 1 l vand). Den sidste liter vand kommes i til sidst lidt efter lidt.
Dejtemperatur: 25 – 26 °C
Liggetid/sted: 22 – 24 timer i dagkasse på køl
Dejvægt: 1000 g
Udbytte: 14,7 stk.
Bearbejdning/
Opslåning: Tages ud af køl , står 1 – 2 timer i bageriet. Vejes 1 kg og trilles meget roligt rundt og vendes i durum med slids ned af i rund kurv.
Raskning: 2 timer i bageriet under plastikpose
Inden afbagning: Vendes og får 4 snit. Brødet er rundt et i hver side
Ovn: Herdovrn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 °C med 7 sek. damp
Afbagning: 225 °C
Bagetid: 38 min. – spjæld åbnes efter 28 min
Tankerne bag det udviklede brød
Ville prøve at riste melet, så melet kunne optage mere smag og vand
Nyheder
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 37 – 2025
Nyt fra Københavns Bagerlaug – undskyld, Københavns, Sjællands & Øernes Bagerlaug Københavns Bagerlaug har besluttet, at det gamle laug, nu udvider sit geografiske dækningsområde til også at omfatte Sjælland og Øerne. Så derfor hedder det gamle laug fremover selvfølgelig: ”Københavns, Sjællands & Øernes Bagerlaug”
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 36 – 2025
På BKDs hjemmeside kan du hente markedsføringsmateriale, som du kan hente og bruge i din forretning eller slå op på din Facebook-side, Instagram, LinkedIn osv.I BKD vil gerne hjælpe hvede-udviklingen lidt på vej. Derfor har vi produceret markedsføringsmateriale, som du kan hente her på hjemmesiden.
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 35- 2025
Velkommen til maj og til et hurtigt overblik over april.Her får du en håndfuld af de vigtigste informationer, vi har sendt til dig den seneste måned. Men i respekt for en travl hverdag med mange mails, får du det denne gang som De Ultrakorte Nyheder fra BKD. Alt det vigtige samlet ét sted, én gang om måneden.