Danmarks Bedste Specialbrød 2022
11. plads
Helle Hansen, Hedo’s Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, Lohals

Sådan gør du
Surdej
100 g gammel rugsurdej
500 g hvedemel
400 g vand
Hovedopskrift
685 g franskflutesmel
685 g hvedemel
190 g uno fuldkorns rugmel
190 g halvsigtemel
45 g frost premium (ireks)
40 g sirup
35 g gær
35 g salt
600 g surdej
1000 g vand
Pynt
Halvsigtemel, skæres i et s i midten og snittes i 4 snit i buerne på s et
Surdej: køres hverdag i 7 dage op med 500g hvedemel og 400g vand
Dejføring og æltetid: alle ingredienser køres sammen 10 min langsomt og 2 min hurtigt
Dejtemperatur: 26
Liggetid/sted: 10 min i dej + 40 min afvejet Bageriet
Dejvægt: 700
Udbytte: 5
Bearbejdning/Opslåning: slåes op som aflangt brød
Raskning: 50 min Raskeskab
Inden afbagning: pyntningen sker lige inden afbagning
Ovn: herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 200 med 8 damp
Afbagning: 200
Bagetid: 45 min. – spjæld åbnes efter 20 min
Tankerne bag det udviklede brød
At lave et lækkert brød med surdej