Danmarks Bedste Tørkage 2018
8. plads
Mira Hellesen, Kirstens Konditori, København
Sådan gør du
Hvid brownie
25 g Smør
75 g Hvid chokolade
1 Æg
37,5 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
62,5 g Creme fraiche
32 g Hvedemel
2 tsk Citronskal
Citronmåne
75 g Smør
1 spsk Vaniljesukker
32 g Flormelis
56 g Hele æg
25 g Æggeblommer
47,5 g Hvedemel
16,5 g Maizena
1/4 Saft og skal af citron
31 g Marcipan
53 g Sukker
Karamel
1 dåse Karameliseret kondenseret mælk (Tørsleffs)
Chokolade
200 g Mørk chokolade
Hovedopskrift
20 g Hvid brownie
25 g Citronmåne
7 g Karameliseret kondenseret karamel (Tørsleffs)
2 tsk Citronsaft
5 spsk Chokolade
Pynt
Skovsyre
Fremgangsmåde
Hvid brownie:
Lad smør og 50 g af chokoladen smelte sammen. Lad chokoladeblandingen køle let af. Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt chokoladeblandingen og vend creme fraiche og mel i dejen. Vend forsigtigt resten af chokoladen og citronskal i. Fordel dejen i formen
Citronmåne:
62,5 g smør, flormelis og 31 g sukker samt vaniljesukker røres luftigt. 37,5 g hele æg og æggeblommer tilsættes roligt og lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen og vendes forsigtigt sammen med revet citronskal og -saft. Ælt marcipan og 21 g sukker sammen med hænderne. Ælt 12,5 g smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes 19 g hele æg ligeledes lidt ad gangen. Disse to blandinger vendes sammen
Karamel:
Puttes i en sprøjtepose og pynt
Chokolade:
Temperer chokoladen eller brug non temp og hæld over kagen
Den færdige kage:
Hæld brownien i en form (11*12) så den er tynd og sæt den i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min. Bag citronmåne i samme form ved 190 °C i ca. 25 – 30 min. De skæres ud i lige store stykker (8*2.5). De lægges sammen med en klat karamel. Herefter hældes der mørk chokolade over hver enkel og dernæst pyntes der med karameldutter og skovsyrer
Vægt: 55 g
Udbytte: 1 stk.
Tanker bag den udviklede kage
En tørkage der er nem og smager lækkert