Danmarks Bedste Tørkage 2022
4. plads
Dorthe Andersen, Hedo’s Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, Lohals

Sådan gør du
Mørdej
2000 g mel
1000 g flormelis
1200 g smør
10 stk æg
100 g vaniellesukker
Mangomazarinmasse
1500 g kranse xx
1500 g rørsukker
1000 g blødt smør
20 stk æg
500 g mel
100 g vaniellesukker
800 g mango pure (boiron fra condi)
Ganache
300 g kokospure (boiron fra condi)
100 g piskefløde
40 g citronsaft
80 g invertssukker
1000 g callebaut mælkechokolade
60 g malibu rom
100 g smør
Mango gele
200 g mango pure
25 g glukose
26 g sukker
2,5 g pektin
13 g invertssukker
Chokoladespray
200 g lys callebaut
200 g cacaosmør
Hovedopskrift
8 g mørdejsbund
18 g mangobund
16 g kokos ganache
5 g gele
5 g sprøjtechokolade
Pynt
Pistacienødder og marcipan
Fremgangsmøde
Mørdej:
det hele køres sammen til en ensartet dej. rulles ned på2,5mm og runde bunde på 5cm udstikkes, bages ca 6 min ved 235 C
Mangomazarinmasse:
køres som alm.mazarinmasse og mangopureen vendes i. smøres ud på kantplader på 2400g pr stk afbages ved 235c i ca 15 min. afkøles og stikkes ud til bunde på 5 cm i dia
Ganache:
kokospure,piskefløde,citronsaft og invertssukker koges op hældes over chokoladenog smøret,malibu tilsættes og blendes. Afkøles og sprøjtes på mangobunden med sultan tyl
Mango gele:
Mangopure,glukose,halvdelen af sukkeret og invertssukker koges op, pektin og resten af sukkeret blandes og hældes i gives et opkog. Afkøles og kommes i hullet på kagen
Chokoladespray:
Smeltes sammen
Den færdige kage:
mangobund påsprøjtes kokosganache med sultantyl, sættes på frost, når de er frosne sprøjtes de med chokolade, og sættes på mørdejsbunden, der kommes gele i hullet og kagen afpyntes.
Vægt: ca 52
Udbytte: 1
Tankerne bag det udviklede kage
At føre tankerne hen på et eksotisk sted