Danmarks Bedste Tørkage 2022

4. plads

Dorthe Andersen, Hedo’s Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, Lohals

Sådan gør du

Mørdej


2000 g mel
1000 g flormelis
1200 g smør
10 stk æg
100 g vaniellesukker

Mangomazarinmasse


1500 g kranse xx
1500 g rørsukker
1000 g blødt smør
20 stk æg
500 g mel
100 g vaniellesukker
800 g mango pure (boiron fra condi)

Ganache


300 g kokospure (boiron fra condi)
100 g piskefløde
40 g citronsaft
80 g invertssukker
1000 g callebaut mælkechokolade
60 g malibu rom
100 g smør

Mango gele


200 g mango pure
25 g glukose
26 g sukker
2,5 g pektin
13 g invertssukker

Chokoladespray


200 g lys callebaut
200 g cacaosmør

Hovedopskrift


8 g mørdejsbund
18 g mangobund
16 g kokos ganache
5 g gele
5 g sprøjtechokolade

Pynt


Pistacienødder og marcipan

Fremgangsmøde


Mørdej:
det hele køres sammen til en ensartet dej. rulles ned på2,5mm og runde bunde på 5cm udstikkes, bages ca 6 min ved 235 C

Mangomazarinmasse:
køres som alm.mazarinmasse og mangopureen vendes i. smøres ud på kantplader på 2400g pr stk afbages ved 235c i ca 15 min. afkøles og stikkes ud til bunde på 5 cm i dia

Ganache:
kokospure,piskefløde,citronsaft og invertssukker koges op hældes over chokoladenog smøret,malibu tilsættes og blendes. Afkøles og sprøjtes på mangobunden med sultan tyl

Mango gele:
Mangopure,glukose,halvdelen af sukkeret og invertssukker koges op, pektin og resten af sukkeret blandes og hældes i gives et opkog. Afkøles og kommes i hullet på kagen

Chokoladespray:
Smeltes sammen

Den færdige kage:
mangobund påsprøjtes kokosganache med sultantyl, sættes på frost, når de er frosne sprøjtes de med chokolade, og sættes på mørdejsbunden, der kommes gele i hullet og kagen afpyntes.

Vægt: ca 52
Udbytte: 1

Tankerne bag det udviklede kage


At føre tankerne hen på et eksotisk sted