Danmarks Bedste Rugbrød 2022
10. plads
Jesper Krarups Sørensen, Lyngens Bageri ApS, Københavnsvej 135, 4600 Køge

Sådan gør du
Øl durumkerner
1000 g hele durumkerner (valsemøllen)
250 g øl (carlsberg)
1 l vand
Hovedopskrift
8 kg rugmel
1,5 kg hvedmel
400 g fuldkornsrugsur (ireks)
200 g brot malt (ireks)
300 g kraft malt (ireks)
50 g rugmalt (ireks)
160 g salt
140 g gær
600 g øl durumkerner
9,4 l vand
Øl durumkerner: Koges ind til vandet er væk
Dejføring og æltetid: 15 min langsomt
Dejtemperatur: 28
Liggetid/sted: 45 På bordet med klæde over
Dejvægt: 1000
Udbytte: 20
Bearbejdning/Opslåning: Vejes af og slåes op, kommes i form
Raskning: 60 min raskeskab
Inden afbagning: ingenting
Ovn: stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 med 20 damp
Afbagning: 180
Bagetid: 55 min. – spjæld åbnes efter åbnes efter 45 min min
Tankerne bag det udviklede brød
Super lækkert rugbrød uden for mange diggedar