Danmarks Bedste Rugbrød 2018

9. plads

Dorthe Andersen, Hedos Bageri, Lohals

Sådan gør du

Æblesurdej


250 g Fuldkorns rugmel
250 g Speltmel
50 g Æbler i både
250 g Vand

Iblødsætning


600 g Poppet rug
600 g Vand
100 g Æblesurdej

Hovedopskrift


1.300 g Iblødsætning
2.400 g Fuldkornsrugmel
600 g Fuldkornsspelt
300 g Æblesurdej
70 g Gær
60 g Salt
200 g Rosiner
1000 g Solsikkekerner
200 g Revne æbler
2400 g Vand

Pynt


Blanding af rugflokker, sesam og solkerner


Iblødsætning: Sættes i blød dagen før og står i bageriet
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser køres sammen
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: 40 min i bagerriet
Dejvægt: 1.100 g
Udbytte: 8 stk
Bearbejdning/Opslåning: Vejes af i kobberform trykkes og drysses med kornblanding
Raskning: 50 min i raskeskab
Inden afbagning: Sættes ind som de er
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 200 °C med 35 sek damp
Afbagning: 180 °C
Bagetid: 50 min. – spjæld åbnes efter 40 min

Tankerne bag det udviklede brød


At lave et rugbrød med en god smag