Danmarks Bedste Specialbrød 2022

6. plads

Henrik Jacobsen, Jacobsens Bageri, Nyråd Hovedgade 50, Vordingborg

Sådan gør du

Forblanding


1000 gr sojakerner
1000 gr hvedeklid
1000 gr knækkede hvedekerner
1000 gr havregryn
1000 gr rugsigtemel
1000 gr hvedemel
1000 gr mørkt maltmel

Hovedopskrift


5000 gr hvedemel
1500 gr forblanding
200 gr gær
150 gr salt
150 gr s500 (puratos)
3700 gr vand

Pynt


Græskarkerner


Forblanding: alt blandes i æltekar
Dejføring og æltetid: 7 langsom 4 hurtig æltekar
Dejtemperatur: ca 27 grader
Liggetid/sted: 15 min bordet
Dejvægt: 650 gr
Udbytte: 16 stk
Bearbejdning/Opslåning: rundvirkes inden hvil slåes op normalt dyppes i græskarkerner
Raskning: ca 55 min raskeskab
Inden afbagning: snittes 4-5 på skrå
Ovn: stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 grader med ja 30 damp
Afbagning: 210 grader
Bagetid: ca 35 min min. – spjæld åbnes efter nej min

Tankerne bag det udviklede brød