Danmarks Bedste Specialbrød 2022
Sølv
Mira Guldhammer Hellesen, Kirstens Konditori, Frederikssundsvej 148 A, 2700 Brønshøj
Sådan gør du
Brownie
400 Gram Mørk chokolade (callets)
100 Gram Mørk chokoladestykker (Callets)
350 Gram Smør
600 Gram Sukker
50 Gram Brunfarin
220 Gram Mel
30 Gram Kakaopulver
2 Gram Salt
7 Gram Vanilje
6 stk Æg
Peanutbuttercreme
600 Gram Peanutbutter
480 Gram Smør
225 Gram Flormelis
Banankaramel
300 Gram Sukker
120 Gram Bananpuré
100 Gram Bananastykker
5 Gram Vaniljesukker
Peanutkiks
120 Gram Smør
94 Gram Brunfarin
94 Gram Sukker
57 Gram Æg
180 Gram mel
97 Gram Ristet, blendet havregryn
57 Gram Ristet, blendet peanuts
Hovedopskrift
720 Gram Browniebund
432 Gram Peanutbuttercreme
312 Gram Banankaramel
72 Gram Chokoladelåg
48 Gram Peanutkiks
Pynt
Tempereret chokolade stukket ud i rundskive tilsvarene bunden. Guldspray dustet på peanutkiksen
Fremgangsmåde
Brownie:
Smør og chokolade smeltes Hældes over sukker og brunfarin – rør Tilsæt resten, minus æggene – rør Tilsæt ét æg ad gangen og rør Kommes i bageform og bages på 170 grader varmluft i ca 10 min
Peanutbuttercreme:
Pisk smør og flormelis lækkert og luftig Tilsæt peanutbutteren og pisk kommes i sprøjtepose
Banankaramel:
Smelt sukkeret langsomt, til en “tør” karamel Stavblend bananer så du har en banan”puré” Varm banan og vanilje let op. Hæld det over den smeltet sukker og lade det koge op – til karamellen er 112 grader hæld dem over de skåret bananerne og køl ned
Peanutkiks:
Sukker, brun farin og smør røres sammen og æg tilsættes lidt af gangen. Mel, salt, havregryn- og peanut”mel” tilføjes og røres til en sammenhængende dej. Smøres i Tuil form. Bages af på 160 grader i ca 7-10 min
Den færdige kage:
Stik Browniebunden ud med en rundudstikker på 43 mm Sprøjt PBcremen rundt Fyld Banankaramellen i midten Læg chokoladelåget på Kom pbkiksen på toppen af kagen
Vægt: 66
Udbytte: 24
Tankerne bag det udviklede kage
Jeg synes kombinationen af peanutbutter og brownie passer perfekt sammen og ud fra det har jeg udviklet den, så jeg synes den blev en konkurrence værdi. Dermed med en surprice i midten og en fin finish.