Danmarks Bedste Specialbrød 2022

Sølv

Mira Guldhammer Hellesen, Kirstens Konditori, Frederikssundsvej 148 A, 2700 Brønshøj

Sådan gør du

Brownie


400 Gram Mørk chokolade (callets)
100 Gram Mørk chokoladestykker (Callets)
350 Gram Smør
600 Gram Sukker
50 Gram Brunfarin
220 Gram Mel
30 Gram Kakaopulver
2 Gram Salt
7 Gram Vanilje
6 stk Æg

Peanutbuttercreme


600 Gram Peanutbutter
480 Gram Smør
225 Gram Flormelis

Banankaramel


300 Gram Sukker
120 Gram Bananpuré
100 Gram Bananastykker
5 Gram Vaniljesukker

Peanutkiks


120 Gram Smør
94 Gram Brunfarin
94 Gram Sukker
57 Gram Æg
180 Gram mel
97 Gram Ristet, blendet havregryn
57 Gram Ristet, blendet peanuts

Hovedopskrift


720 Gram Browniebund
432 Gram Peanutbuttercreme
312 Gram Banankaramel
72 Gram Chokoladelåg
48 Gram Peanutkiks

Pynt


Tempereret chokolade stukket ud i rundskive tilsvarene bunden. Guldspray dustet på peanutkiksen

Fremgangsmåde


Brownie:
Smør og chokolade smeltes Hældes over sukker og brunfarin – rør Tilsæt resten, minus æggene – rør Tilsæt ét æg ad gangen og rør Kommes i bageform og bages på 170 grader varmluft i ca 10 min

Peanutbuttercreme:
Pisk smør og flormelis lækkert og luftig Tilsæt peanutbutteren og pisk kommes i sprøjtepose

Banankaramel:
Smelt sukkeret langsomt, til en “tør” karamel Stavblend bananer så du har en banan”puré” Varm banan og vanilje let op. Hæld det over den smeltet sukker og lade det koge op – til karamellen er 112 grader hæld dem over de skåret bananerne og køl ned

Peanutkiks:
Sukker, brun farin og smør røres sammen og æg tilsættes lidt af gangen. Mel, salt, havregryn- og peanut”mel” tilføjes og røres til en sammenhængende dej. Smøres i Tuil form. Bages af på 160 grader i ca 7-10 min

Den færdige kage:
Stik Browniebunden ud med en rundudstikker på 43 mm Sprøjt PBcremen rundt Fyld Banankaramellen i midten Læg chokoladelåget på Kom pbkiksen på toppen af kagen

Vægt: 66
Udbytte: 24

Tankerne bag det udviklede kage


Jeg synes kombinationen af peanutbutter og brownie passer perfekt sammen og ud fra det har jeg udviklet den, så jeg synes den blev en konkurrence værdi. Dermed med en surprice i midten og en fin finish.