Danmarks Bedste Rugbrød 2023

7. plads

Morten Kromann Nielsen, Ganløse Bageri, Østergade 5, 3660 Stenløse

Sådan gør du

Iblødsætning


4.100 gr Rugkerner
2.000 gr Hørfrø
1.000 gr Solsikkekerner
360 gr Valsesauer (valsemøllen)
3.600 gr Vand

Kerne mix


500 gr græskarkærner
500 gr hørfrø
500 gr majsgranulat
500 gr solsikkekerner

Hovedopskrift


11.060 gr Iblødsætning
4.100 gr Rugsigte
4.100 gr Rugmel
1.200 gr Honning
750 gr Rosiner
750 gr Tranebær
750 gr Hele mandler
750 gr Hele hasselnødder
250 gr Salt
4.050 gr Vand
200 gr Gær
200 gr Mørk rugbrødmalt (Barlex 7204)

Pynt


Kernemix


Iblødsætning: Det hele køres sammen og skal stå til dagen efter
Kerne mix: Det hele vendes sammen
Dejføring og æltetid: 20 min langsomt
Dejtemperatur: 37 °C
Liggetid/sted: ingen
Dejvægt: 1.150
Udbytte: 25 stk
Bearbejdning/Opslåning: Vejes af i form 75165
Raskning: 60 min i raskeskab
Inden afbagning: intet
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur:
Indsætning: 280 °C med 30 sek damp
Afbagning: 190 °C
Bagetid: 60 min. -­ spjæld åbnes efter 10 min


Tankerne bag det udviklede brød


Et godt rugbrød, der er velegnet til det sunde valg til snack og mellemmåltid og som ikke behøver pålæg, men kan nydes som det er eller evt bare med smør