Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

6. plads

Linda Bosse, Bosses Bageri og Konditori, Østerbrogade 132, 2100 København Ø

Sådan gør du

Passionskransekage


3000 g Kranse XX
500 g Passionspuré
1200 g Sukker
150-200 g Pasteuriserede æggehvider

Karamel


1 ds Kondenseret mælk

Krokant


Hasselnødder
Sukker

Nøddemasse


300 g Hasselnødder
6 stk Æg (stuetemperatur)
220 g Sukker
150 g Hvedemel
3 tsk Bagepulver

Hovedopskrift


250 g Nøddemasse
75 g Passionskransekagemasse
125 g Passionskransekagemasse
40 g Krokant
100 g Karamel

Pynt


Krokant

Fremgangsmåde


Passionskransekage:
Kør sukker og masse sammen. Tilsæt passionspuré og derefter hvider til sprøjtbar konsistens

Karamel:
Kog dåse med kondenseret mælk i 3 timer til karamelen er klar

Krokant:
Rist hele hasselnøder, smelt sukker og hæld udover, hakkes groft når det er kold

Nøddemasse:

  1. Kom hasselnøder på en bageplade med et stykke bagepapir og rist dem 10 min ved 170 °C til de er let gyldne 2. Lad hasselnødderne køle af og blend dem fint i en blender 3. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt 4. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend til sidst hasselnødderne i

Den færdige kage:

  1. Vej 250 g nøddemasse af i en form og sprøjt derefter 75 g passionskransekagemasse i en spiral ned i nøddemassen. 2. Afbag ved 160 °C i 25 min til de har taget farve 3. Efter afbagning og afkøling spræjtes en kant af passionskransekagemasse (ca. 125 g) 4. Derefter drysses lidt krokant i bunden (ca. 40 g) 5. Sprøjt 100 g karamel i midten 6. Bag igen ved 200 °C i 6-10 min 7. Afpynt med krokant

Vægt: 590-600 g
Udbytte: 1 stk

Tanker bag den udviklede kage