Danmarks Bedste Rugbrød 2022

9. plads

Marc Pabst, Pabst Bakery, Torvet 10, Maribo

Sådan gør du

Surdej


3200 gram svejderug
2600 gram vand
800 gram friske tranebær

Hovedopskrift


1600 gram poppedebyg
1200 gram hørfrø
1200 gram hvedemel
280 gram salt
5300 gram surdej
7000 gram vand
40 gram gær
1400 gram tørret tranebær
4800 gram svejde rug

Pynt


sesam hasselflager


Surdej: tranebær hakkes og står 7 dage i bageriet, når de er gæret altes det hele sammen og står 24 timer i bageriet
Dejføring og æltetid: 20 min langsom
Dejtemperatur: 32
Liggetid/sted: 30 min bageriet
Dejvægt: 1100
Udbytte: 16
Bearbejdning/ Opslåning: trilles i pynt og ligges i kobberform
Raskning: 1,5 time raskeskab
Inden afbagning: ingen
Ovn: stik
Ovntemperatur: Indsætning: 255 med 20 damp
Afbagning: 200
Bagetid: 65 min. – spjæld åbnes efter 15 min

Tanker bage den udviklede kage


Brød med tranebær som bærende element