Oldtids rugbrød
Danmarks Bedste Rugbrød 2022
4. plads
Sonny Leithoff, SuperBrugsen Lendemark, Vasen 3, 4780 Stege
Sådan gør du
Iblødsætning
1933 gram økologisk skårne rugkerner
1393,5 gram Vand
1393,5 gram Dark Sky øl (Møens Bryghus)
169 gram Salt
967 gram ristet Solsikkekerner
723 gram Poppet Rugkerner
71 gram Tørret Rugmalt
3146 gram øko Rugsurdej
Øko Rugsurdej
800 gram Modnet rugsurdej
4460 gram Vand
2230 gram Økologisk Rugmel
Hovedopskrift
1801 gram Økologisk Rugmel
24 gram Tørgær
9725 gram Iblødsætning
Pynt
Poppede Rugkerner
Iblødsætning: Alt blandes sammen og står til næste dag
Øko Rugsurdej: Alt blandes og sættes lunt til næstedag (gerne 30-32 grader, bruges efter 16-18 timer)
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser køres i 20 min. langsomt
Dejtemperatur: 28
Liggetid/sted: ingen bageriet
Dejvægt: 1100
Udbytte: 10
Bearbejdning/Opslåning: Rulles i Poppet rugkerner
Raskning: 45-50 min. eller til de er nået op til kanten af formen Raskeskab
Inden afbagning: Drysset med lidt flagesalt på toppen
Ovn: Stik ovn
Ovntemperatur: Indsætning: 270 med 10 damp
Afbagning: 180
Bagetid: 60 min. eller til en kerne temp på 98 grader er nået min. – spjæld åbnes efter 5 til sidst min
Tankerne bag det udviklede brød:
Lavet med lokale ingredienser, egenproduceret økologisk rugsurdej, velsmag og masser af kærlighed
Nyheder
-
Danmarks Bedste Brød & Kager 2024
Pressemeddelelse: Danmarks Bedste Brød & Kager 2024 onsdag den 23. oktober Hvem laver Danmarks Bedste Brød & Kager? Det bliver afgjort, når BKD (Bager- & Konditormestre i Danmark) afholder Danmarks Bedste Brød & Kager 2024 onsdag den 23. oktober. Danmarks Bedste Brød & Kager er: BKD (Bager- & Konditormestre i Danmark) er arrangør og vært…
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 62 – 2024
Nu er de nye regler om gravides natarbejde, som blev aftalt ved OK23, trådt i kraft 1. oktober 2024.De nye regler betyder, at du som arbejdsgiver hurtigst muligt og senest 14 dage efter, at du er blevet bekendt med, at en ansat er gravid, skal sikre, at arbejdet tilrettelægges således, at den gravide medarbejder højst…
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 61 – 2024
Så er det nu, hvis du vil med til Danmarks Bedste Brød& Kager 2024 Deadline for Danmarks Bedste Brød & Kager 2024 er på onsdag.Allerede nu er der flere tilmeldte deltagere og produkter end sidste år. Men der er også plads til dig. Hvis du altså skynder dig. Lige om lidt er det onsdag den…