Danmarks Bedste Kransekagestykke 2018

4. plads

Maiken Skovfoged, Fru Nielsens bageri, Aarhus

Sådan gør du

Kransekagemasse


1.000 g Kranse XX
500 g Sukker
120 g Æggehvide
125 g Appelsinpasta

Chokoladeknas


150 g Mørk chokolade
150 g Nougat
100 g Mandelsplitter
50 g Corn flakes

Sprøjteglasur


100 g Flormelis
18 g Æggehvide

Hovedopskrift


270 g Kransekagemasse
56 g Chokoladeknas
18 g Sprøjteglasur

Pynt


Sprøjteglasur

Fremgangsmåde


Kransekagemasse:
Kranse XX og sukker røres klumpfrit. Æggehvide tilsættes lidt efter lidt. Appelsinpasta tilsættes. Opbevares på køl til dagen efter.

Chokoladeknas:
Mørk chokolade og nougat smeltes og der tilføjes ristede mandelsplitter og cornflakes og der røres rundt. Massen fordeles mellem to stykker bagepapir og trykkes til ønsket tykkelse – afkøles. Når chokoladeknasen er afkølet, skæres det ud i 8×3,5cm.

Sprøjteglasur:
Flormelis sigtes og æggehviden tilsættes. Røres hvidt og klumpfrit.

Den færdige kage:
Kransekagemassen rulles ud på bordet. Deles i 6 lige store stykker og bages af på 240 °C i ca 7 min – afkøles. Kransekagestykket dyppes i enderne med chokolade og lægges ovenpå chokoladeknasen. Der sprøjtes med sprøjteglasur.

Vægt: Ca 57 g
Udbytte: 6 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Jeg elsker det lidt søde fra appelsinerne, og det lidt bitre fra den mørke chokolade. Så skulle den også have et lille tvist med lidt knas.