Danmarks Bedste Småkage 2023

5. plads

Josephine, Andersen Bakery, Ørestads Boulevard 49A, 2300 København S

Sådan gør du

Småkagedej


250 g Sukker
124 g Brun farin
50 g Hasselnødder
50 g Pecannødder
450 g Mel
100 g Æg
8 g Salt
5 g Bagepulver
225 g Smør
6 g Honningkagekryderi (Færdigblanding fra Condi)

Praliné med hasselnødder og pecan


50 g Hasselnødder
50 g Pecannødder
50 g Sukker
1,1 g Salt

Nøddecreme med appelsin


140 g Praliné
1 g Salt
100 g Mælkechokolade
30 g Kakaosmør
20 g Vegansk smør (Naturli’)
2 g Appelsinskal

Hovedopskrift


550 g Småkagedej
140 g Nøddecreme

Pynt


Kakaopulver


Fremgangsmåde:

Småkagedej:

Praliné
Salt Mælkechokolade Kakaosmør Vegansk smør Appelsinskal

Småkagedej Nøddecreme

(Naturli’)

Bland det hele sammen. Læg på køl. Rul ned på 2,5 på rullebord Stik ud og drys med kakaopulver Bages på 200 °C i 6 minutter

Praliné med hasselnødder og pecan:

Småkagedej:

Bland det hele sammen. Læg på køl. Rul ned på 2,5 på rullebord Stik ud og drys med kakaopulver Bages på 200 °C i 6 minutter

Praliné med hasselnødder og pecan:

Karameliser sukkeret. Blendt det karameliseret sukker, hasselnødder og pecan nødder. Hæld det hele samt salt i en grinder og lad køre i 1,5 time.

Nøddecreme med appelsin:

Smelt chokolade med kakaosmør blend vegansk smør i. Bland op med øvrige ingredienser. Afkøles inden brug.

Den færdige kage:

De 2 kiks bliver samlet med 3 g nøddecreme

Vægt: 14 g

Udbytte: 50 stk

Tanker bag den udviklede kage


En frisk og julet småkage, pyntet med kakaoblonder.