Danmarks Bedste Kransekage 2024
Guld
Rondja Maluna Sommer, Taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk
Sådan gør du
Kransekage masse
1.250 | g | Odense kranse xx |
500 | g | Sukker |
74 | g | Honning |
172 | g | Past. æggehvider |
20 | g | Appelsinskal |
Karamel
2.000 | g | Sukker |
3.300 | g | Fløde |
700 | g | Smør |
30 | g | Salt |
Solbærindlæg
130 | g | Solbær puré (optøet) |
75 | g | Sukker |
34 | g | Cointreau |
3 | g | Agar |
5 | g | Vaniljesukker |
8 | g | Citronsaft |
Mørk chokolade
200 | g | 71 % mørk chokolade |
15 | g | Kakaosmør |
Sprøjteglasur
100 | g | Flormelis |
25 | g | Æggehvide |
Hvid chokoladepynt
200 | g | Hvid chokolade |
5 | g | Frysetørret solbær |
Hovedopskrift
980 | g | Kransekagemasse |
40 | g | Karamel |
120 | g | Solbærindlæg |
40 | g | Mørk chokolade |
80 | g | Hvid chokolade |
20 | g | Sprøjteglasur |
Pynt
Hvide chokolade blomster
Fremgangsmåde
Kransekage masse:
Massen æltes sammen og opbevares på køl i min. 2 dage
Karamel:
Sukker karamelliseres i en tykbundet gryde, mens fløde varmes op i en anden.
Når sukkeret har en lys cognacfarve, hældes den varme fløde i under omrøring.
Kog massen til 110 grader.
Tag af varmen og tilføj smør og salt, stavblend karamellen, lad køle ned.
Solbær indlæg:
Alt på nær agar, varmes op. Agar tilføjes og massen koges videre i et par minutter. Massen afkøles og stavblendes inden brug.
Mørk chokolade:
Tempereres til bund overtræk.
Sprøjteglasur:
Røres sammen.
Hvid chokoladepynt:
Temperer den hvide chokolade. På et stykke tyk silikone eller en tør klud, placeres et stykke plastik. Sprøjt 2 gram chokolade på, og lig et nyt stykke plastik over, tryk med en æble deler ned i midten, så ledes der dannes en blomst. Sprøjt små runde prikker på en plade, og sigt frysetørret solbær over. – Prikkerne placeres i blomstens midte, efter de er sat.
Den færdige kage:
Kransekagemassen rulles ud til stænger på 3,5 cm Ø. Stykker skæres så de hver især vejer 49 gram. Placér kransekagestykkerne på en plade, og tryk ned med et skaft på 2,5 cm Ø. i midten af hver kransekage, så en uddybning formes. Tryk med en plade på toppen og bag på 210 grader i 7-9 min. Kransekagerne skal stå på køl i et døgn inden pyntning.
De kolde kager dyppes i mørk chokolade, 0.5 cm. op af kanten, skrab bunden af. Sprøjt kagerne med sprøjteglasur, helt klassisk. Fyld uddybningen med 2 gram karamel. Fyld 6 gram solbærindlæg, oven på karamellen. Chokoladeblomsten placeres på toppen.
Vægt: 62 g
Udbytte: 20 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Jeg har en stor kærlighed til den klassiske kransekage, så Ottilie er en nyfortolket version af den kransekage vi alle elsker. Der har været stor fokus på at beholde de klassiske egenskaber, den er derfor også sprøjtet som en klassisk kransekage. Smagene komplimenterer og løfter oplevelsen imens klassikeren stadig holdes i høj respekt.