Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

10. plads

Heidi Thousgaard, Farumhus, Farum

Sådan gør du

Cheesecake masse


130 g Sukker
42 g Mel
3 Æg
240 g Mascarpone
120 g Yoghurt
360 g Fløde
1 stang Vanilje

Linsedej med kakao


140 g Mel
10 g Kakao
50 g Flormeilis
75 g Smør
25 g Æg
½ stang vanilje

Nøddetopping


128 g Sukker
128 g Smør
55 g Honning
77 g Glucose
55 g Sødmælk
55 g Fløde
128 g Peanuts
80 g Hasselflager

Karamel


180 g Sukker
300 g Fløde
120 g Glucose
40 g Mælkechokolade
20 g Mørk chokolade
75 g Smør

Hovedopskrift


200 g Linsedej
250 g Cheesecake masse
200 g Nøddetopping
50 g Karamel

Fremgangsmåde


Cheesecake masse:
Bland sukker, vanilje, mel og æg sammen så det er klumpfrit, kom flødeosten i og pisk til det er klumpfrit Tilsæt yoghurt og fløde. Hældes i en form med forbagt linsedej i og bages i 30 min ved 160 °C

Linsedej med kakao:
Det hele køres sammen og på køl til det skal bruges. Forbages i formen i ca. 10 min ved 180 °C

Nøddetopping:
Alle ting på nær nødderne kommes i en gryde og koger i ca. 15 min Nødderne kommes i og det kommes på toppen af tærten og bages ved 230 °C i ca. 5 min.

Karamel:
Smelt sukker til karamel og hæld fløde og glukose i og kog til 106 °C. Køl lidt af og kom chokoladen i og når massen er 35 °C kommes smøret i og på køl.

Den færdige kage:
Forbag linsedej i formen i ca. 10 min Kom karamellen i bunden og cheesecake massen over og bag i ca. 30 min. Til sidst kommes nøddetoppingen på og bages

Vægt: 700 g
Udbytte: 3 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Ville prøve at lave en snickers bar om til en bagt tærte.