Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
10. plads
Heidi Thousgaard, Farumhus, Farum
Sådan gør du
Cheesecake masse
130 g Sukker
42 g Mel
3 Æg
240 g Mascarpone
120 g Yoghurt
360 g Fløde
1 stang Vanilje
Linsedej med kakao
140 g Mel
10 g Kakao
50 g Flormeilis
75 g Smør
25 g Æg
½ stang vanilje
Nøddetopping
128 g Sukker
128 g Smør
55 g Honning
77 g Glucose
55 g Sødmælk
55 g Fløde
128 g Peanuts
80 g Hasselflager
Karamel
180 g Sukker
300 g Fløde
120 g Glucose
40 g Mælkechokolade
20 g Mørk chokolade
75 g Smør
Hovedopskrift
200 g Linsedej
250 g Cheesecake masse
200 g Nøddetopping
50 g Karamel
Fremgangsmåde
Cheesecake masse:
Bland sukker, vanilje, mel og æg sammen så det er klumpfrit, kom flødeosten i og pisk til det er klumpfrit Tilsæt yoghurt og fløde. Hældes i en form med forbagt linsedej i og bages i 30 min ved 160 °C
Linsedej med kakao:
Det hele køres sammen og på køl til det skal bruges. Forbages i formen i ca. 10 min ved 180 °C
Nøddetopping:
Alle ting på nær nødderne kommes i en gryde og koger i ca. 15 min Nødderne kommes i og det kommes på toppen af tærten og bages ved 230 °C i ca. 5 min.
Karamel:
Smelt sukker til karamel og hæld fløde og glukose i og kog til 106 °C. Køl lidt af og kom chokoladen i og når massen er 35 °C kommes smøret i og på køl.
Den færdige kage:
Forbag linsedej i formen i ca. 10 min Kom karamellen i bunden og cheesecake massen over og bag i ca. 30 min. Til sidst kommes nøddetoppingen på og bages
Vægt: 700 g
Udbytte: 3 stk.
Tanker bag den udviklede kage
Ville prøve at lave en snickers bar om til en bagt tærte.