Danmarks Bedste Rugbrød 2022
12. plads
Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4
Sådan gør du
blødsætning
3000 gr øko skåetrug
1000 gr solsikke
220 gr flage salt
4500 gr vand
Hovedopskrift
4500 gr øko-rugmel (Bornholms valsemølle)
550 gr Øko-Fertigsauer (ireks)
1500 gr Øko fuldkornsspelt (Bornholms valsemølle)
1000 gr øko ølands hvede (Bornholms valsemølle)
450 gr øko lysbrødmalt
120 gr øko – gær
5400 gr vand
8720 gr i blødsætning
Pynt
drysset rugmel
Iblødsætning: det hele sætte i blød
Dejføring og æltetid: køre i en arbejdes gang
Dejtemperatur: 28
Liggetid/sted: 30 Box i bageriet
Dejvægt: 1100
Udbytte: 20
Bearbejdning/Opslåning: vejes direkte i form efter endt ligge tid
Raskning: 30-45 raskeskab
Inden afbagning: drysse med rugmel
Ovn: stik
Ovntemperatur: Indsætning: 240 med 12 sek. damp
Afbagning: 180
Bagetid: 45 min. – spjæld åbnes efter 0 min
Tankerne bag det udviklede brød
er lavet i sammen arbejde i en øko-landsby og med gode råvare. et rugbrød alle kan lide, barn, ung og gamle uden tænder.