Danmarks Bedste Kransekage 2023

4. plads

Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Ørestads Boulevard 49A, 2300 København S

Sådan gør du

Kransekagemasse


500 g Kranse XX (Odense
marcipan)
200 g Brun farin
50 g Past. æggehvidder
3 g Tørretrosmarin

Æble broken gel


225 g Æblemost (Røde Ingrid Marie æbler)
60 g Citronsaft
4,5 g Frisk rosmarin
75 g Sukker
3 g Citras (Texturas)
3 g Gellan (Texturas)

Lyserød chokoladepind


400 g Hvid
chokolade (Callebaut)
8 stk Rød (Power flowers classic)
8 stk Hvid (Power flowers classic)
20 g Kakaosmør (Callebaut)

Hovedopskrift


52 g Kransekagemasse
3 g Pekannødder
8 g Æble broken gel
1 stk Lyserød chokolade pind
1 stk Friske rosmarin blade

Pynt


Friske rosmarin blade og lyserød chokoladepind


Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:

Den tørrede rosmarin formeles i en morter. Kranse XX og brun farin køres klumpfrit på røremaskine med en spartel. Derefter tilsættes rosmarin

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:

Den tørrede rosmarin formeles i en morter. Kranse XX og brun farin køres klumpfrit på røremaskine med en spartel. Derefter tilsættes rosmarin

og æggehvider. Køres til en homogen masse, stilles på køl natten over.

Æble broken gel:

Start med at presse saften af de friske æbler med en juicer. Rosmarin hakkes lidt. Æblemost, citronsaft og rosmarin koges. Gryden filmes og lade den trække i ca 15 minutter. Derefter sigtes rosmarin fra. Bland sukker, citras og gellan i en skål. Væsken skal op og koge igen, hvorefter sukkerblandingen blandes i. Koger et par minutter derefter. Hæld det ud i en silikoneform og sæt på køl. Den afkølede stive masse stavblendes, indtil den er glat og sprøjtbar.

Lyserød chokoladepind:

Smelt Power Flowers og kakaosmør. Blend det med den smeltede chokolade inden nedtemperering. Temperere chokoladen og lave lange strimler på chokoladeplastik med et plastikskrabeblad med hakker. Skær i 7 cm lang stykker.

Den færdige kage:

Kransekagemassen rulles ned på 8,4 mm mellem 2 stykker bagepapir og stilles på frost. Derefter skære 3 x 9 cm stykker ud af det. Halvdelen af stykkerne pensles let med past.æggehvidder og vendes i hakkede pekannødder. Stykkerne uden nødder bages ved 220 °C i ca 9 minutter med dobbelt plade, mens dem med nødder bages ved 205 °C i ca 10 min. De afkølede stykker samles med et tyndt lag broken gel oven på hinanden. Færdigpyntes med 4 dutter af broken gel på toppen, rosmarin blade og chokoladepind.

Vægt: 63 g

Udbytte: 1 stk

Tanker bag den udviklede kage


Inspiration startede med kærestens æbletræ samtidig med at jeg kan godt lide at lege med krydderier i søde sager. Så hvorfor ikke prøve rosmarin i kransekagen? Det endte med at være megagodt i kombination med brun farin.