Danmarks Bedste Kransekagestykke 2018

8. plads

Helene Weber, Kornbageren, Odense

Sådan gør du

Nøddebund


50 g Peanuts
50 g Usaltet pistacie
30 g Florentin mix (Bako)

Kransekagemassen


500 g Pistacie masse (Lemke)
200 g Sukker
35 g Æggehvider

Citronindlæg


150 g Sukker
9 g Gelan (Texturas)
9 g Citras (Textutas)
500 g Citronsaft

Hovedopskrift


10 g Nøddebund
40 g Kransekage
3 g Citronindlæg (Texturas)

Pynt


Penslet med chokolade og drysset med fint hakket pistacie ovenpå

Fremgangsmåde


Nøddebund:
Hak nødderne og bland det sammen med florentin mix

Kransekagemassen:
Sukker og æggehvider blandes sammen. Derefter æltes pistacie massen i til det har en fast konsistens

Citronindlæg:
Sukker, gelan, citras og citronsaft skal koges sammen. Derefter skal det køles ned.

Den færdige kage:
Man finder en form man synes sine kransekager skal have og kommer 10 g nøddebund i formen. Vejer sine kransekager af på 40 g triller dem runde og laver en fordypning så der kan komme 3 g citron indlæg i. Derefter vender man den på hovedet så “hullet” er i bunden. De bages af ved 235 °C i ca. 9 min. Når de er kølet af skal de pensles i den ene side med chokolade og drysses med fint hakket pistacie

Vægt: 53 g
Udbytte: 1 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Tanken bag min kransekage var at lave den utraditionel i form af at lave den rund og bruge en pistaciemasse med indlæg af citron på en bund af florentin med hakkede peanuts og pistacie