Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Sølv

Tilde Hansen, Reinh. van Hauen, Frederiksberg

SONY DSC

Sådan gør du

Mazarin


6.000 g Marcipan
3.000 g Smør
4.000 g Æg
3.000 g Florsukker
400 g Risofarin

Linsedej


5.000 g Margarine
5.000 g Smør
4.000 g Florsukker
1.000 g Æg
8.000 g Mel
2.000 g Mandler

Pærefyld


500 g Pære
100 g Sukker
5 g Vanilje
40 g Citron
50 g Pære saft
30 g Majsstivelse
75 g Vand

Kanel topping


750 g Hasselnød
1.000 g Florsukker
15 g Kanel
325 g Hvider

Hovedopskrift


220 g Linsedej
100 g Mazarin
200 g Pærefyld
130 g Kanel topping

Pynt


Chokolade og hasselnød

Fremgangsmåde


Mazarin:
Sukker og marcipan køres sammen. Smør tilsættes og derefter æg. Til sidst vendes risofarin i.

Linsedej:
Smør, margarine og florsukker køres sammen. Resten tilsættes og køres til ensartet masse.

Pærefyld:
Majsstivelse og vand blandes. Resten koges op og majs-blandingen tilsættes.

Kanel topping:
Det hele vendes sammen

Den færdige kage:
For formen med linsedej. Fyld mazarinmasse i formen. Læg pærefyld oven på mazarainen. Tilsidst kaneltopping på toppen. Bag det hele ved 200 °C ca. 35 – 40 min.

Vægt: 650 g
Udbytte: 1 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Fokus på god smag