Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018
Sølv
Tilde Hansen, Reinh. van Hauen, Frederiksberg

Sådan gør du
Mazarin
6.000 g Marcipan
3.000 g Smør
4.000 g Æg
3.000 g Florsukker
400 g Risofarin
Linsedej
5.000 g Margarine
5.000 g Smør
4.000 g Florsukker
1.000 g Æg
8.000 g Mel
2.000 g Mandler
Pærefyld
500 g Pære
100 g Sukker
5 g Vanilje
40 g Citron
50 g Pære saft
30 g Majsstivelse
75 g Vand
Kanel topping
750 g Hasselnød
1.000 g Florsukker
15 g Kanel
325 g Hvider
Hovedopskrift
220 g Linsedej
100 g Mazarin
200 g Pærefyld
130 g Kanel topping
Pynt
Chokolade og hasselnød
Fremgangsmåde
Mazarin:
Sukker og marcipan køres sammen. Smør tilsættes og derefter æg. Til sidst vendes risofarin i.
Linsedej:
Smør, margarine og florsukker køres sammen. Resten tilsættes og køres til ensartet masse.
Pærefyld:
Majsstivelse og vand blandes. Resten koges op og majs-blandingen tilsættes.
Kanel topping:
Det hele vendes sammen
Den færdige kage:
For formen med linsedej. Fyld mazarinmasse i formen. Læg pærefyld oven på mazarainen. Tilsidst kaneltopping på toppen. Bag det hele ved 200 °C ca. 35 – 40 min.
Vægt: 650 g
Udbytte: 1 stk.
Tanker bag den udviklede kage
Fokus på god smag