Danmarks Bedste Tørkage 2018

Guld

Jonas Dahl Grue, La Glace, København

Sådan gør du

Solbær broken gel


500 g Solbærsaft
50 g Citronsaft
12 g Citras (Texturas)
12 g Gellan (Texturas)
50 g Solbærlikør (Cartron)

Ganache


200 g Fløde
50 g Hasselnøddepraline
15 g Invertsukker
70 g Smør
20 g Nougat
100 g Mørk chokolade
210 g Mælkechokolade
1,5 g salt

Hasselbunde


100 g Hasselnødder
100 g Sukker
20 g Vand
100 g Mælkechokolade
60 g Feulletine

Hvid chokolade spray


500 g Hvid chokolade
200 g Kakaosmør

Hovedopskrift


200 g Solbær broken gel
650 g Ganache
100 g Hasselbunde
20 g Hvid chokolade spray

Pynt


Chokolade + spray + broken gel

Fremgangsmåde


Solbær broken gel:
Alle ingredienser undtagen likør koges op. Sættes på køl. Blendes med likør til en ensartet masse er opnået. Støbes i aflange siliconeforme. Fryses.

Ganache:
Fløde, praline, invertsukker koges op og hældes over resten. Stavblendes og støbes i siliconeforme. Fryses.

Hasselbunde:
Nødder ristes. Sukker og vand koges til karamel og hældes over nødder. Blendes fint og vendes med smeltet chokolade og feulletine. Rulles til 0,4 mm

Hvid chokolade spray:
Smeltes og stavblendes og bruges ved omkring 50 °C

Den færdige kage:
Ganache støbes i form med broken gel. Fryses. Sprayes sættes på bund. Afpyntes

Vægt: 50 g
Udbytte: 20 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Elsker solbær og hasselnødder. Det smager bare guf.