Danmarks Bedste Småkage 2023
4. plads
Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4, 4653 Karise

Sådan gør du
Hovedopskrift
425 gr Smør (Debic)
270 gr Sukker
150 gr Brun farin
100 gr Æg
150 gr Chokolade drop
5 gr Salt
5 gr Bagepulver
100 gr Mandelflager
Pynt
Tørrede blå kornblomster og tedrys*
Fremgangsmåde:
Den færdige kage:
Alt æltes sammen i en arbejdsgang. Dejen vejes af i 400 gr og rulles så de passer til småkage skæreren. Sættes på frost før de kan skæres.
Skæres og lægges på plader og bages ca. 6 min ved 210 °C.
Vægt: 10-15 g
Udbytte: 100-150 stk
Tanker bag den udviklede kage
En opskrift der blev fundet i gemmerne, da bageriet blev 100 år. Så en opskrift der er lavet i det meste af bageriets historie. Vi har opkaldt den
efter bagermesteren, der startet bageriet.