Danmarks Bedste Specialbrød 2023
8. plads
Cecilie Christensen, Svinninge Bageri, Hovedgaden 25, 4520 Svinninge

Sådan gør du
Hovedopskrift
1.600 g Manitobamel
227 g Lyse fuldkorn
365 g Surdej
45 g g Salt
20 g Gersten maltex (Ireks)
10 g Sukker
Dejføring og æltetid: Alle råvarerne kommes i køres 4 min langsomt og 10 min hurtigt salt tilsættes og kører yderligere 2 min hurtigt.
Dejtemperatur: 26 °C
Liggetid/sted: 2 x 45 min i kasser
Dejvægt: 700 g
Udbytte: 3 stk
Bearbejdning/Opslåning: Virkes forsigtigt op og kommes i raskekurve med mel
Raskning: Natten over på køl
Inden afbagning: Vendes ud
Ovn: herdovn
Ovntemperatur:
Indsætning: 280 °C med 20 sek damp
Afbagning: 220 °C
Bagetid: 45 min. - spjæld åbnes efter 40 min
Tankerne bag det udviklede brød
Det er et af vores bedst sælgende brød